Am stat de vorbă la IFA Berlin 2018 cu Carlo Carollo, vicepreședintele Samsung în Europa, responsabil cu zona de telefoane și telecom, despre noutățile prezentate, produsele Galaxy de anul viitor și telefoanele ieftine pe care sud-coreenii urmează să le lanseze. Dar și despre tablete și ceasuri inteligente.

Carlo Carollo, vicepreședinte Samsung

Telefoane pliabile sau dual-screen

Întrebat despre telefoanele pliabile care sunt anunțate ca zvonuri și modelele care includ dual-display, oficialul Samsung a spus: „cred că se va întâmpla în curând, tehnologia este o industrie care nu se oprește niciodată. Vom vedea în continuare și îmbunătățiri constante ale formatului actual, iar Samsung investește miliarde de dolari pe ani în cercetare/dezvoltare. Suntem poziționați foarte bine pentru că nu facem doar smarthphone-uri, ci și componentele, de la display, procesoare, memorii, stocare sau baterii, astfel că vom continua să inovăm. Pe de altă parte, cred că vom vedea curând noile formate. Au la bază tehnologii pe care Samsung le-a dezvoltat și este un pionier în domeniu (n.a. presupun că vorbește despre ecranul flexibil). Astfel, sunt convins că vom vedea schimbări, atât în formatul actual, cât și în noile formate”, a declarat Carlo Carollo pentru Computerblog.ro.


Via Android Authority

Nu sunt deocamdată mai multe detalii decât informațiile date de CEO-ul Samsung, DJ Koh, care a declarat că se lucrează la acest dispozitiv și se vor asigura că nu este doar un gadget de marketing, ci o inovație tehnologică. „Vom oferi cea mai bună experiență utilizatorilor când vom lansa noua categorie”, a precizat DJ Koh pentru CNET.

Carlo Carollo spune că are încredere deplină în DJ Koh și vom vedea noi tipuri de smartphone-uri lansate de Samsung în curând.

Tradiția Note, primul phablet

Discuția a început cu Note 9 în centrul atenției, super-smartphone-ul lansat recent de Samsung continuă tradiția de a oferi cele mai bune dotări tehnice în cel mai bun design posibil, la pachet cu tehnologii exclusive, în special noul S-Pen care are acum mult mai multă tehologie. Mai am un pic și termin review-ul Note9 telefonul meu principal în următoarea perioadă.

Carlo Carollo spune că Note 9 va avea un succes comercial foarte bun, fiind foarte apreciat de consumatorii din toată lumea. Samsung a lansat însă nu doar un smartphone, ci un întreg ecosistem nou, care include tableta Galaxy Tab S4, ceasul Galaxy Watch, noul Dex și toate celelalte accesorii, prin care consumatorii pot experimenta noua eră a dispozitivelor interconectate.

El a explicat că Samsung a fost pionierul telefoanelor cu ecran mare, încă de pe vremea când nimeni nu le dădea șanse. Nici eu nu credeam că un smartphone atât de mare poate avea succes, chiar la lansarea seriei Galaxy Note am scris atunci că este prea mare, prea incomod de utilizat. Dar mă înșelam, iar phablet-ul a generat revoluția din acest segment.

Succesul telefoanelor cu ecran mare este dat de fapt de design-ul Samsung cu margini invizibile, pentru că un telefon de 6 inch este acum cât era înainte unul de 4.7 inch, doar marginile s-au redus. Iar pe de altă parte, consumul de video crește și să vezi filme sau Youtube pe un ecran mare este ceva incomparabil cu experiența de pe telefoanele compacte.

În timp a crescut și performanța bateriei, dacă la început era o problemă pentru utilizator, acum ai baterie o zi întreagă. La fel, dacă urmărești seriale și vrei să le descarci pe telefon, ai nevoie de stocare serioasă, nu mai merge cu telefoane de 8 / 16GB, de-asta Note 9 vine în variante de 128GB.

Telefoane ieftine Samsung

Pe piața Europeană Samsung rămâne numărul unu. Vânzările de smartphone-uri nu mai cresc atât de mult ca în alți ani, au atins un nivel comparabil cu anii anterior, iar compania sud-coreeană a reușit să își crească profitabilitatea. Targetul este să crească și cota de piață pe bătrâul continent. Pe de altă parte, există o competiție tot mai puternică pe piață, ceea ce este un lucru bun, pentru că această concurență „te obligă să dai tot ce ai mai bun”.

Samsung vrea să fie prezent în continuare cu produse „la toate nivelurile de preț”, astfel încât să fie relevant pentru toți consumatorii. Mi-a spus, fără să dea detalii complete, că în curând, consumatorii vor vedea noi produse Samsung inclusiv pe segmentul low-end și mid-range.

Am mai vorbit despre Xcover și dacă Samsung mai continuă zona de terminale rezistente. Deocamdată nu este nicio actualizare în acest segment, dar se gândesc dacă ar fi oportun un astfel de produs. Există acum o tabletă rezistentă care se vinde foarte bine, atât consumer, cât și pe segmentul B2B. Samsung va continua și parteneriatul pentru huse rezistente care să facă telefoanele normale mai rezistente.

Tablete și smartwatch

Zona de tablete a atins și ea un platou după ani de scădere, iar Samsung continuă să fie prezent, are o prezență bună, iar trendul este spre produse premium, care funcționează bine, în piață rămânînd doar câțiva mari jucători. Tabletele încep să fie folosite ca laptop/desktop, iar tableta Samsung Galaxy Tab S4 se poate combina cu Dex și devine un adevărat dispozitiv pentru profesioniști.

Galaxy Watch continuă seria de ceasuri inteligente și este unul dintre produsele care rezolvă multe probleme exprimate de consumatori. Dacă utilizatorii aveau nevoie să încarce ceasul în fiecare noapte, ei nu prea puteau folosi funcțiile smart de analiză a somnului. Dar acum, cu noul ceas, autonomia trece de 4-5 zile, deci aceste funcții pot fi utilizate din plin. Categoria smartwatch continuă să crească în vânzări de la an la an și aici Samsung vrea să își crească prezența tot mai mult în următoarea perioadă. Samsung Watch oferă acum două dimensiuni, trei culori diferite și o serie de nenumărate brățări realizate pentru acest ceas.