Am testat Samsung T7 Shield, un SSD extern pentru nevoi de stocare suplimentară. Este foarte portabil, rezistent și oferă viteze mari de transfer. Este gândit pentru camere video care filmează 8K sau 12K, telefoane care filmează 8K și termină tot spațiul intern. Sau pentru cei care lucrează la proiecte de mari dimensiuni cu care trebuie să meargă de la birou la client sau acasă.

Samsung T7 Shield review: SSD

Detalii tehnice Samsung T7 Shield

Interfața: USB 3.2 Gen 2
Viteza de scriere/citire: până la 1,050MB/s citire, 1,000MB/s scriere
Capacitate: 1 / 4 TB
Dimensiuni: 59 x 88 x 13mm
Greutate: 98g
Pachetul include: SSD + cabluri
Securitate: criptare hardware AES pe 256 de biți
Garanție: 3 ani
Preț: 595 lei până la 2.000 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 2 Media: 5]

Pro și contra Samsung T7 Shield

Avantaje:

  • foarte compact și ușor;
  • capacitate 1-4 TB;
  • transferuri de viteză cu USB-C 3.2;
  • rezistență crescută;
  • criptare hardware;
  • software special;

Dezavantaje:

  • aplicația Samsung nu vine în variantă Mac;
  • viteza de scriere/citire variază;

Impresii după testarea Samsung T7 Shield

Este varianta rezistentă a modelelor SSD din seria Samsung T7. Oferă cea mai rapidă interfață posibilă la ora actuală: USB 3.2 Gen 2. Are viteze de scriere și citire de 1000MB/s. Poate fi găsit în variante de 1TB, 2TB și acum și 4TB, cu prețuri pe măsura capacității. Modelele vin în pachet cu cabluri USB-C/USB-C și USB-A/USB-C. Deci poate fi conectat rapid și la cameră, la telefon, la laptop, dar și la desktop.

Este solid, acoperit cu un material cauciucat. Rezistă la stropire sau ploaie, praf și nisip și altele asemenea. Ceea ce îl face ideal pentru cei care călătoresc în zone mai sălbatice sau pentru vacanță. Stă comod în mână și nu îl simți în buzunar. Ratingul său este IP65. Totuși, de notat că nu este subacvatic.

La fel ca predecesorii săi, Samsung T7 Shield acceptă USB 3.2 Gen 2, care oferă viteze de până la 10 GBps. Aproape toate computerele relativ recente sunt compatibile cu acest standard. Puteți găsi unități externe USB 3.2 Gen 2×2 mai rapide, dar nu multe computere le acceptă. Pentru a atinge viteza acelei specificații, în general, trebuie o nouă placă de bază.

La fel ca Samsung T7, și T7 Shield acceptă criptarea bazată pe hardware AES pe 256 de biți. Este considerat standardul maxim printre soluțiile de criptare de nivel civil. Shield este fără cititorul de amprentă găsit pe T7 Touch. Software-ul inclus este cel pentru Windows, dar are și suita de utilitare Samsung Magician. Aceasta poate monitoriza starea unității, poate ajuta la optimizarea performanței, poate controla consumul de energie și vă poate proteja datele. Există o aplicație specială și pentru Android. De notat că aplicația pentru securitate nu este compatibilă cu Mac, iar acolo poate fi folosit doar pentru stocare.

Am făcut pe Samsung T7 Shield diverse teste de scriere și citire. Vedeți o parte din ele în galeria de mai jos. Vitezele atinse sunt foarte bune, însă variază dacă fișierele folosite sunt de mari dimensiuni.

Prețurile sunt relativ mari, însă în linie cu produsele concurente de la competiție. Varianta de 1TB poate fi găsită la noi la un preț de circa 595 lei până la cel de 4TB de circa 2.000 lei.

Galerie foto