Am reușit să repar laptop-ul Dell XPS 15 la un service laptop în București, după ce s-a oprit brusc și nu mai intra curent în el deloc. Povestea este mai lungă, întâi, am observat că nu ținea bateria nici 1 oră, apoi s-a stricat brusc touchpad-ul, iar în final nu mai mergea tastatura deloc. L-am folosit inclusiv pe post de desktop replacement, cu tastatură și mouse pe birou, dar într-o zi s-a oprit și nu a mai putut fi pornit.

dell xps 15 service laptop bucuresti

Am căutat un service laptop în București și am primit câteva recomandări pe Facebook. Dintr-un mesaj în altul am ajuns la Power Laptop, care s-au ocupat de problemă rapid, profesionist, fără alte probleme. Doar am lăsat laptopul pentru diagnoză, au identificat problema și au căutat piesele respective. Le-au montat și totul a mers perfect.
Mi-au scris, pe scurt, despre ce s-a întâmplat cu laptopul meu.

 • testare încărcător laptop – s-a verificat încărcătorul în full load pe o stație de verificare. Încărcătorul a funcționat după parametrii înscriși pe carcasă. Încărcătoarele pentru laptopuri nu-și manifestă tot timpul defectul decât după funcționarea la putere maximă o perioadă de timp.
 •  am verificat perifericele cu aparatură de diagnoză ( tastatură, ram , hdd ) . Tastatura apăsa taste singură aleator și câteva taste nu funcționau, RAM-ul și HDD-ul nu au avut probleme.
 • s-au deconectat toate perifericele și s-a diagnosticat placa de bază. S-au măsurat toate etajele de alimentare. Au fost înlocuite două surse de pe alimentare (laptopul tot nu pornea ) chip-ul de alimentare al procesorului era și el afectat ( s-a înlocuit ) . Laptopul pornea dar nu afișa / se stingea stingea după 15 secunde;
 • s-a rescris BIOS-ul cu varianta originală găsită pe site-ul producătorului. Laptopul a fost testat în full load și niciun defect pe încărcare / alimentare nu s-a mai manifestat;
 • s-a curățat sistemul de răcire și s-a înlocuit pasta termoconductoare și s-a reasamblat laptopul.

Am profitat de ocazie să fac acest articol despre ei, pentru toți cei care caută un service laptop serios.

Despre Power Laptop

PowerLaptop și PowerLaptop Service sunt branduri ale Emporis Networks, service-ul a luat naștere în anul 2010. Ideea de business a venit ca un răspuns la cererea pieței din acea perioadă. Clienții doreau servicii complete pentru laptop, să poată repare laptopul în același loc de unde își pot achiziționa și piesele de schimb pentru el și să beneficieze și de servicii de garanție și pot garanție plus mentenanța periodică.

Timpul oricărei intervenții efectuate este redus cu până la 50% datorită existenței pieselor în stoc propriu. Afacerea s-a extins în 2013 prin introducerea unei echipe axate pe distribuție componente laptop. La ora actuală distribuie în peste 500 service-uri și magazine IT din România produsele importate. În 2014 datorită migrării pieței device-urilor mobile înspre tablete și telefoane au extins business-ul și pe partea de import și distribuție componente și subansamble pentru tablete și telefoane.

Vând piesele online prin site-ul propriu și de asemenea prin majoritatea canalelor de distribuție, inclusiv marketing afiliat. Clienții business aleg Power Laptop pentru gama foarte mare de componente, care este în continuă expansiune. Un alt avantaj îl reprezintă prețul scăzut – în cei peste 10 ani de import au intrat în legătură cu zeci de producători din China și Europa.

Astfel, la acest service laptop găsiți baterii, tastaturi, încărcătoare laptop, display-uri și orice altă componentăîn variantă originală (OEM) sau de origine și calitate controlată (replacement). De-a lungul timpului au colaborat cu toate firmele de curierat rapid existențe pe piață românească. Lucrează acum cu Fan Curier și GLS, singurii care livrează rapid și au probleme la mai puțin de 1% din comenzi.

Reparații laptop indiferent de marcă

La ora actuală Power Laptop Service repară orice marcă de laptop. Diagnoza este oferită în mod gratuit și prin se face și evaluarea reparației în raport cu valoarea laptopului. Dacă laptopul are o valoare de piață mai mică decât valoarea reparației ești anunțat la momentul transmiterii diagnosticului și a prețului reparației. Diagnoza rămâne gratuită chiar dacă nu repari laptopul la acest service.

Cel mai des întâlnite probleme ale laptopurilor sunt dezlipirea integratelor de pe placă datorită necurățării la timp a laptopurilor. Astfel, compania desfășoară o campanie prin care prezintă clienților ce se află în laptop imediat sub zona palmrest. Întâlnim foarte des laptopuri cu gândaci sau alte gunoaie care blochează sistemul de răcire. Power Laptop Service recomandă să curățați sistemul de răcire și să-i schimbați pasta temoconductoare o dată pe an chiar dacă ați folosit laptopul doar la birou. Coolerele laptopurilor fiind mici rulează la turații mari, acest lucru le face niște veritabile aspiratoare de praf. Doar prin conștientizarea efectelor unei întrețineri defectuase poți convigne un utilziator să vină periodic pentru o curățare a laptopului.

Cele mai frecvente defecțiuni la laptopuri

 • Chip video dezlipit (cauza: căldură excesivă) – rezolvare reballing BGA chip
 • Integrate ale plăcii de bază dezlipite sau în scurt (cauza: căldură excesiva ) – rezolvare înlocuire integrate
 • Tastatură nefuncțională datorită pătrunderii lichidului – schimbare tastatură
 • Placă de bază oxidată datorită pătrunderii de lichid -curățare cu ultrasunete placă + schimbare componente oxidate
 • Display spart – se înlocuiește display-ul
 • Bateria nu se mai încărca ( scurt pe circuitul de alimentare , mufă alimentare dezlipita ) – reparație circuit alimentare, schimbare mufă alimentare
 • Softul plăcii de bază încetează să mai funcționeze – rescriere bios