O soluție cu becuri, prize și corpuri de iluminat smart te ajută să reduci costurile cu energia și să ai un control modern și confortabil acasă. Ideal ar fi să ai produse de la același brand sau unele care să poată fi controlate din aceeași aplicație.

corpuri de iluminat Philips

Soluții smart pentru acasă

Casa inteligentă devine tot mai mult o realitate, practic o să avem conectate în rețea diverse device-uri care încorporează cele mai noi tehnologii. Aici vorbim despre iluminat, dar soluția de casă inteligentă poate include aproape orice îți trece prin cap.

Mi se pare o soluție utilă în primul rând pentru confortul personal. Deschizi aplicația de control și activezi notificările. Știi în orice moment orice se întâmplă acolo. Poți să ai și camere de supraveghere, senzori de mișcare, dar și cei de fum sau umiditate. Poți să ai conectat sistemul de climatizare, termostat, muzica și sistemele multimedia sau sistemul de securitate al casei.

În al doilea rând, mi se pare o soluție utilă pentru că poți controla costurile. Închizi becurile inutile, reduci temperatura când ești plecat. Oprești toate prizele și nu ai emoții că ai lăsat mașina de călcat în priză.

În al treilea rând, iluminatul inteligent îți poate crea atmosfera perfectă de Sărbători. Și chiar și atunci când nu este nicio sărbătoare, pur și simplu folosești becuri smart, benzile cu LED-uri și corpuri de iluminat inteligente pentru atmosfera perfectă. Și acompaniată de playlist-ul cu muzica favorită.

Corpuri de iluminat inteligente

Sunt foarte multe soluții, atât pentru becuri smart, cât și pentru prize sau corpuri de iluminat. Eu am văzut becuri cu lumini RHB, becuri care pot lumina mai tare sau mai încet, becuri cu boxă audio încorporată și unul cu range extender Wi-Fi. A, ba chiar am văzut unul cu asistent Alexa, căruia îi dădeai comenzi direct.

Cea mai impresionantă soluție mi se pare Philips Ambilight. Adică să ai și becuri, dar și corpuri de iluminat având culorile sincronizate. Iar dacă ai și televizorul compatibil, atunci se poate sincroniza iluminarea cu filmul urmărit, pentru a avea o experiență dincolo de cinematograf.

Iar la prize și întrerupătoare smart, poți pune de la aceeași firmă și le controlezi dintr-o aplicație. Adică, pe scurt, le închizi când ieși pe ușă. Le activezi când ajungi acasă. Totul dintr-un click din telefonul mobil.

Iar dacă vrei să faci ceva deștept, mergi pe o singură interfață. Samsung a lansat anul acesta un dispozitiv cu ecran tactil, Home Hub, care oferă un control mai bun asupra tuturor dispozitivelor inteligente.

Integrează aplicația SmartThings din care sunt controlate efectiv luminile, electronicele și electrocasnicele inteligente. Are și tehnologie AI pentru o optimizare a activităților și personalizarea tuturor setărilor. Și au o grămadă de echipamente și parteneri, așa că poți extinde sistemul de acasă pas cu pas. Cu alte cuvinte, tot sistemul de casă inteligentă, toate dispozitivele sunt controlabile dintr-un singur punct. Și reduci și consumul total, tocmai acum, când s-a scumpit curentul.