Am tot căutat un suport auto pentru Galaxy Note 4, este nevoie de așa ceva când vrei să navighezi cu Waze  sau Google Maps de exemplu. Sigur, îl pot lăsa și pe banchetă și urmez indicațiile vocale, dar parcă e mai fain să vezi totuși exact pe unde să o iei.

0005

Suportul auto a ajuns la teste de la MobileDirect, care au în ofertă mai multe modele de acest gen. Mai citisem despre Rock, dar nu mi s-a părut cea mai bună alegere pentru mine.

De-a lungul timpului am testat o groază de modele de suporturi, atât pentru telefon, cât și pentru camerele auto, dar pînă la urmă cel cu ventuză este cel mai bun. Asta pentru că ventuza o poți scoate ușor și muți unde vrei suportul. Ideal este să stea fie pe stânga, fie pe dreapta, fără să îți acopere complet raza vizuală. Eu pe stânga am tot avut probleme, din cauza stâlpului nu văd pietonii și dacă aleargă unul poate intra direct sub roți… Așa că am montat suportul pe dreapta și am lăsat loc să văd pe sub el fără probleme.

La un moment dat eram entuziasmat de suportul pe volan și de asemenea am văzut la taxi sau Uber sistemul de prindere în dreapta jos, unde este ecranul tradițional al mașinii. Am probleme cu ambele locații, pe volan e bine doar dacă stai mult pe loc și te poți uita în jos, dar dacă mergi la drum lung nu ai cum să vezi bine volanul. Mă uit acolo doar când vreau să văd dacă am depășit limite de viteză, dar nu mă pot uita tot timpul spre volan. Nici ecranul mașinii nu e foarte comod de privit, este ok, dar la fel, când conduci mai mult timp devine aiurea de urmărit. Suportul pe ecran pare să fie cel mai util din punctul ăsta de vedere.

Suportul se cheamă B.Bird Pro Black Premium de la iHave, nu este deloc scump și te descurci să rezolvi problema. Ventuza este siliconată, se prinde bine, dar se și scoate ușor. Eu am pe geam un suport cu lipici 3M pe care nu l-am putut da jos. Am găsit undeva că trebuie folosit aer cald de la un feon, dar nu am priză la parter, e complicat pentru mine. Așa că a rămas pe geam. De-asta sunt atent acum și fac teste înainte să pun ceva pe geam.

Aș mai spune că telefonul stă bine în suport, are cauciuc pe partea de prindere, deci nu zgârie terminalul, dar stă foarte bine, nici vorbă să cadă de-acolo. Singura problemă este că, la gropile de pe drumurile noastre, mai tremură, uneori poate fi enervant, dar nici nu prea ai ce să faci.

Galerie foto