Protestul contra medicinei homeopate este o prostie. O mizerie pusă la cale de unii care nu înțeleg exact contra cui protestează. Citez din știre (am auzit la TV, dar vreau să va dau citatul exact – pentru a înțelege de ce este o prostie).
„Zeci de voluntari şi-au anunţat dorinţa de a consuma o ”supradoză” de preparate homeopate, pentru a atrage atenţia asupra faptului că “tratamentele” homeopate nu au efect” – Descoperă.
Nu neg că există o cantitate mare de țepari și o serie de infractori la limita legii, unii care profită de bunacredință (naivitatea) unora, mai ales în cazul bolnavilor în stadii terminale. Nu neg asta – dar dragi cititori, medicina homeopată nu are nicio vină!

Și acum să vă explic ce înseamnă homeopatia.

Homeopatia este o formă de tratament bazată pe reacție de tip placebo. Medicamentele homeopatice nu conțin elemente active ca la medicamentele tradiționale, nu au aspirină, paracetamol, biseptol. Medicamentele homeopatice conțin apă, nisip, poate niște minerale. Dar ca să fim sinceri, apă plată. Deci, ce rost are să iei o supradoză de apă ca protest?

Cercetările științifice au demonstrat că, dacă un grup de oameni ia aspirină și un grup ia medicamente homeopate, o parte din primul grup și o parte din al doilea grup au simptome similare. Cu alte cuvinte, statistic, există vindecare și cu tratamente homeopate. Da, homeopatia poate da rezultate acolo unde știința nu dă. De ce? Nu mă întrebați pe mine, se pare că unii pacienți suficienți de convinși, se vindecă singuri. Dau rezultate terapia prin muzică, culoare sau pur și simplu yoga? Dau – întrebați un practicant, va fi convis că dă rezultate.

Însă, la fel ca orice terapie, homeopatia nu are rezultate 100%.

Homeopatia nu vă poate salva rudele sau persoanele iubite de cancer, SIDA, ciroză sau alte boli mortale. Dacă doctorii adevărați nu le pot salva, nici homeopatia nu o să o facă.

Deci nu vă păcăliți singuri, dar nici să nu cădeți în păcatul generalizării. Medicina homeopată nu este de vină că există șarlatani și oameni care sunt păcăliți. Ca să fiu mai exact: nu toți doctorii iau șpagă.