Nici n-am mai stat la coadă, pentru că am plătit online. Există posibilitatea să plătești online în aproape 40 de orașe, iar alte în alte 150 de localităţi poți plăti cu cardul la ghișeu. Sunt mai multe avantaje, pe care o să le detaliez mai jos.

Înțeleg reticenţele legate de plata cu cardul, au existat într-adevăr câteva fraude, niște neînțelegeri, uneori plata către autorităţi nu a funcționat perfect. Dar iată că suntem în 2012 și poți plăti în siguranță cu cardul, la fel ca la orice magazin. Plata cu cardul este extrem de comodă şi poţi avea încredere că totul va fi ok.

Plata taxelor online, cu cardul - Ghiseul.ro
Plata taxelor online, cu cardul - Ghiseul.ro

Eu am putut plăti prin Ghiseul.ro, iar de data asta vă pot spune sincer că a funcționat perfect și sunt convins că nu vor fi probleme. De notat că nu am parola de la primărie și am plătit prin versiunea fără autentificare, iar suma o știam de la primărie, de unde am primit o scrisoare cu datoria.

Alegi întâi autoritatea către care plătești, introduci datele personale și suma datorată și apoi te introduce direct în pagina de plăți online. Am introdus datele, m-am uitat să fie corecte, am apăsat Plătește și pac! Problema rezolvată. Mi-a venit și confirmarea cu plata prin e-mail. Am pus la final o galerie foto cu toți pașii detaliați.

Plata taxelor fără parolă
Plata taxelor fără parolă

În plus, mai sunt şi alte argumente. De ce să scot bani – să plătesc comision de retragere de la ghișeu sau bancomat? Sau de ce să stau eu să caut prin oraş bancomatul băncii X ca să retrag bani, ca apoi să stau la coadă să plătesc cash?

Nu mai zic de plăţile online. Şi eu eram reticent, mai ales că trebuie să dai nişte date personale acolo. Dar după ce am făcut cumpărături online şi am văzut că e simplu, comod şi sigur, m-am relaxat. Plătesc curentul, gazele, taxele firmei şi multe altele din faţa calculatorului. Iar acum, am plătit şi impozitele personale în acest mod. Se poate plăti pentru casă sau mașină. Cei care au terenuri, ar putea plăti și asta.

Un alt argument ar fi că există şi bonusuri dacă plăteşti cu cardul. De exemplu, Visa şi băncile partenere din România au pentru al treilea an consecutiv, o campanie pentru a încuraja plata taxelor şi impozitelor cu ajutorul cardului bancar. Mai multe detalii privind regulamentul campaniei pot fi accesate la www.visa.ro.

Concluzii

:

1. Nu mai avem scuze pentru a evita folosirea cardului online! Sigur, trebuie folosit cu cap, nu trebuie să introduceţi datele pe site-urile care nu sunt securizate şi mai ales nu trebuie oferit PIN-ul sau alte detalii de securitate prin e-mail unor persoane care pretind ca sunt de la bancă. În plus, dacă ne înregistrăm cardul în 3D Secure, avem mai multă siguranţă când plătim online pentru că există o parolă pe care doar tu şi banca emitentă o cunoaşteţi.
2. Avem doar de câştigat folosind cardul în loc de cash. Inclusiv la plata taxelor şi impozitelor. Scutim un drum la bancomat, ghişeu, nu mai stăm la coadă dacă plătim online, nu este comision la efectuarea tranzacţiei, iar plata se poate face în rate în funcţie de facilităţile propriului card. Există chiar infochioşcuri în sectorul 6 unde se poate plăti rapid şi civilizat, la Mall.
3. Trebuie să presăm autorităţile locale să introducă plata cu cardul, inclusiv online.

Vouă cum vi se pare ideea?

Plata online – pașii

[nggallery id=326]