Update în 2019: a apărut o nouă înșelătorie cu acest Binatex. Este un SMS care circulă și este trimis și celor care nu au un cont Binatex. El promite retragerea a 10 euro din contul Binatex dacă urmați link-ul, dar în final odată accesat acel link plătiți 2 euro către un număr cu suprataxă. Evidend, observăm la prima vedere că domeniul este binatexx.com, cu un x în plus. În cazul de față copilul a dat click pe link. Așa au alfat păgubiți că a costat 2 euro. Aveți mare grijă pe ce site-uri introduceți numărul de telefon și ce mesaje trimiteți sau apeluri. Nu returnați mesaje SMS sau apeluri către numere necunoscute. Nu „confirmați numărul de telefon” pe niciun site dubios care vă promite câștiguri în bani, câștiguri la jocuri video sau câștiguri la jocuri de noroc. Sunt țepe!

 

Povestea clasică: țeapa Binatex a circulat mai intens în perioada 2017-2018, promiteau niște „investiții binare” care o să vă aducă mari câștiguri garantate, iar fraierii cred și își pierd banii. Adică poți băga banii acolo, dar la final nu poți scoate câștigurile. Iar sistemul nu are, evident, niciun suport și niciun om de contact, doar este „afacere online”.


Citez:

Eu am săpat la greu să verific tot ce era necesar și am ajuns la concluzia că banii câștigați pe Binatex NU pot fi scoși! În cel mai fericit caz se pot lua doar banii investiți inițial, nu însă și câștigurile! Ți se spune că trebuie făcut un portofel electronic și acolo dai de foarte multe piedici mai ales limbă rusă de care nu poți să treci. Chiar dacă treci de acest obstacol cu ajutorul cuiva care cunoaște limba, tot nu poți face funcțional portofelul electronic din cauza țării și prefixului de țară pe care trebuie să le dai când dai datele fără de care nu poate funcționa portofelul.

Sursa. Tot acolo mai sunt cel puțin 3-4 mesaje ale utilizatorilor care nu și-au putut retrage banii care apăreau ca și câștigați.

Există câteva discuții pe forumul Softpedia, dar în același timp există și o serie de „specialiști” în așa zisele „investiții binare”, care apar cam pe toate site-urile și laudă firma, fără să dea dovezi că ar fi retras banii de acolo sau altceva.

Site-ul pare să fie rusesc, deși este .com și are versiuni în mai multe limbi, inclusiv tradus în română. Este însă o traducere cu Google Translate care are multe erori și practic nu prea înțelegi mare lucru. Cum funcționează Binatex și ce trebuie să faci exact. Dacă urmezi exemplele lor, poți investi suma minimă de 10 dolari, dar, cum spuneam, nu prea sunt dovezi cum că i-ai putea retrage. Pentru retagerea banilor câștigați la Binatex trebuie să folosești doar niște sisteme de plată online rusești, la care trebuie să îți faci cont, introducând datele de card. Să zicem că nu e atât de riscant, mai ales dacă bagi un card de debit care în general este gol, nefolosit. Dar pe lângă asta trebuie să adaugi banii de investiții. Sunt mulți care au pierdut deja mii de euro.

Fie în loc de suma avută le mai apare jumătate, fie au retras și retragerea nu a mers. Cele mai răspândite țepe online sunt legate de sisteme de investiții fantomă, sisteme piramidale sau Forex. Am scris mai demult despre asta, nimeni nu poate garanta EVER că vei câștiga sigur. În tranzacții cu valute se pierd bani la greu, valorile se modifică la Bursă, poți rămâne fără bani peste noapte. Dar, afacerea merge înainte.

Binatex și-au făcut prin diverse medii online diverși „ambasadori”. Sunt cei care postează pe Facebook sau pe site-uri și forumuri (gen) că au câștigat, arată capturi cu sumele afișate în cont, arată mașini de lux și case de vacanță. Dar când te documentezi pe net vezi că sumele alea nu au fost retrase, că pozele cu mașini și case sunt furate de pe alte site-uri și așa mai departe. În spate se ascunde o mare gaură neagră în care se pierd banii utilizatorilor cinstiți.

Voi ați auzit povești de succces cu Binatex? Ce părere aveți?