Telefoane ieftine caută românii în fiecare zi, mai ales telefoane Samsung ieftine. Cred însă că un jucător din piață sau un întreprinzător local a dat o țeapă pe tema asta, aducând telefoane din China care copiază Galaxy S și vânzându-le mai mult ca sigur sub titulatura de Samsung. De ce zic asta?

În urma unei discuții de zilele trecute, am verificat în Google Analytics cele mai utilizate device-uri mobile folosite de cititorii acestui blog. Au o categorie specială în Overview/Mobile/Devices.

În top 10, dincolo de iPhone, Samsung sau Nokia este acest telefon:

feiteng_gt_i9300

ads

Seamănă foarte tare cu Galaxy S4, are chiar interfața copiată, doar că nu au brand Samsung pe el. Nu mai zic că se și cheamă i9300, fix ca pe Galaxy S3. Telefoane ieftine Samsung există, făcute chiar de ei. Dar clone care să arate atât de identic este chiar penibil să cumperi. Eu nu cred că a cumpărat cineva de bunăvoie. Mai degrabă cred că au fost vândute ca fiind originale.

Am verificat, nu sunt chinezi cei care au urmărit blogul folosind astfel de device-uri, sunt cititori din România.

În ultimele trei luni am avut peste 500 de vizitatori unici cu astfel de telefoane, cu alte cuvinte au o cotă mare, de nivelul Samsung sau Nokia.

Întrebare: și-au luat oamenii cu intenție o clonă de Samsung? A dat cineva o țeapă mare?

P.S. Nokia Lumia 520 a intrat în top 10 device-uri mobile.

La cererea publicului am pus și clasamentul cu principalele device-uri. Din păcate Google arată un mare procent de „Not Set”.

mobile-blog