Am descoperit la Mobile World 2018 brandul chinezesc EL, sunt telefoane ieftine și bune, iar producătorul se cheamă Kenxinda Shenzen Technology. Compania are două branduri principale, EL și KXD, astăzi vorbim despre telefoanele EL K10, EL K20 și EL K30. Aveau un stand uriaș, puteți vedea pe video și modelele noi și standul lor.Dați un play la video, lăsați-mi comentarii și întrebări despre telefoane.

Compania chineză spune că vrea să intre pe piața din Europa și caută distribuitori în toate țările europene. Modelele EL sunt bine dotate, au tehnologii noi, iar promisiunea lor este că vor avea și prețuri bune. Au venit la Mobile World Congress 2018 tocmai pentru a găsi parteneri. Am dat din întâmplare peste standul lor trecând pe la HTC, Energizer și Gemini PDA, despre care vă scriu zilele următoare.

EL K10 este modelul care mie mi s-a părut cel mai interesant. Are un ecran de 6 inch cu format 18:9, aproape din margine în margine, cu rezoluție HD+ (1440×720 de pixeli), dar cu culori foarte bune, au ales un display excelent, care impresionează. Dispune de tehnologie 4G, dual-SIM, procesor octa-core Mediatek MTK6750 /6757, cu trei versiuni care există la fiecare model: cu 2GB de RAM / 16GB de stocare, cel mai ieftin, 3GB de RAM și 32GB de stocare mid-range și 4GB de RAM / 64GB de stocare top. Telefonul arată foarte bine, are dotări bune, dar nu am aflat prețul oficial. Ei spun că au prețuri competitive și îi cred. Bateria este de 3.500 mAh, iar Android este la versiunea V7.1 și promit că vor face actualizarea la Android 8.0 Oreo. Camera foto de pe spate este duală, cu senzori de 13 megapixeli și 5 megapixeli, iar camera foto frontală pentru selfie este de 8 megapixeli.

EL K20 are ecran de 5.7 inch și un design puțin diferit (seamănă un pic cu Xperia), ecran tot 18:9 cu rezoluție 1440×720 pixeli, cu panel IPS, același procesor Mediatek, sunt prezente toate cele trei variante (2GB/16GB, 3GB/32GB, 4GB/64GB). Au cameră foto duală și cea frontală la fel, bateria este de 3.000 mAh. Modelul are dotările relativ similare cu EL K30, care are însă alt design.

ads

Cel de-al treilea model, EL K30, are tot ecarn de 5.7 inch, aceleași tehnologii ca la modelele precedente, dar are un design mai apropiat de EL K10, cu colțurile mai rotunjite. Are însă o baterie de 3.280 de mAh, în rest cam aceleași detalii și cele trei versiuni de RAM/stocare despre care vorbeam mai sus.

Mie mi s-a părut interesant că o companie de care nu am auzit poate avea un stand atât de mare la MWC 2018. Din ce am înțeles sunt mai mari în China decât Doogee, doar că nu au ieșit pe piețele europene pînă acum. Să vedem tot mai mulți competitori pe zona de telefoane ieftine și bune, asta ar fi un pas înainte pentru toată industria.