Deși sunt mai scumpe decât competiția, telefoanele Apple precum iPhone 13 rămân în topul vânzărilor. Sunt două studii oficiale care confirmă acest lucru. Primul analizează doar telefoanele premium (cu preț peste 400 de dolari) și unde Apple domină vânzările. Al doilea vorbește despre vânzările individuale de terminale la nivel global. Apple ocupă șapte locuri din top 10.

iphone 13

Vânzări de telefoane premium

Apple a continuat să domine piața, atingând pragul de 60% din cota de vânzări pentru prima dată după 2017. Această cifră a fost determinată de upgrade-uri puternice 5G pentru seriile iPhone 12 și iPhone 13. Lansarea întârziată a dispozitivelor Apple în 2020 a împins cererea până în 2021. Apple, datorită imaginii premium a mărcii, este în cea mai bună poziție pentru a câștiga utilizatorii de smartphone-uri Huawei. Acest lucru este indicat și de creșterea Apple în China, unde marca a atins cea mai mare cotă de piață vreodată în T4 2021. Apple a fost primul OEM pe segmentul premium în fiecare regiune în 2021.

Creșterea vânzărilor Samsung a rămas în urma pieței premium în ansamblu. Chiar dacă au crescut cu 6% pe an în acest segment, compania sud-coreeană a pierdut cotă de piață. Galaxy S21 a avut rezultate mai bune decât S20, care fusese lovit de pandemie. De asemenea, seria Galaxy Z Fold și Flip, care au fost lansate în semestrul II 2021, au avut rezultate bune, în special în Coreea de Sud, America de Nord și Europa de Vest. Cu toate acestea, aceste câștiguri au fost oarecum compensate din cauza lipsei unei noi serii Note și a unei reîmprospătări a seriei FE în 2021. Lipsa de componente a afectat și oferta mărcii.

Vânzările de pe piața globală de smartphone-uri premium premium au crescut cu 24% în 2021 față de anul anterior, pentru a atinge cel mai ridicat nivel de până acum, potrivit Counterpoint Research.

Șapte locuri din top 10

În top 10 telefoane după vânzările realizate în 2021 pe primele locuri sunt telefoane Apple. Principalii rivali au vândut masiv doar telefoane ieftine. Niciun flagship Android nu este prin topul vânzărilor.

Cele trei modele care completează clasamentul sunt Samsung Galaxy A12, aflat pe locul șase. Xiaomi Redmi 9A, de asemenea, telefon foarte ieftin, este pe locul șapte. Iar Xiaomi Redmi 9 este pe locul 10.

Cel mai vândut telefon Apple pe parcursul anului trecut este iPhone 12 și pe locul doi 12 Pro Max. Apoi vin modelele iPhone 13 , iPhone 11 și spre final este și iPhone SE 2020, urmat de 13 Pro Max.

Seria iPhone 13 va crește pe parcursul acestui an

Trebuie să spun înainte de toate că nu mai sunt un utilizator de iPhone. Am fost fan și utilizator, am avut modelele 3GS, 4, 4S și apoi 7 și 8 Plus. Cam pe-acolo am renunțat la iPhone. Desigur, am testat iPhone 11 Pro Max sau modelele 12 Pro și Pro Max. Dar nu m-au convins. De când am trecut pe Samsung și până acum nu am regretat. Însă testele cu iPhone 13 Pro și Pro Max m-au făcut un pic gelos.

Sud-coreenii au renunțat la Note, ceea ce va împinge și mai mulți utilizatori spre Apple. Parcă S22 nu e ce trebuie, iar pliabilele au diverse probleme de rezolvat. Iar cei care aveau nevoie de un smartphone puternic și fiabil caută și acum alternative.

Toate flagship-urile Android au probleme de autonomie. Așa că mă tentează să revin pe un iPhone 13 Pro Max. Deja am fost impresionat de design-ul iPhone și de materiale. Însă nu îmi place notch-ul și Apple nu e pregătit să renunțe la el. Acum este ceva mai mic, dar nu cu mult. Am citit că nici la anul nu renunță, poate peste doi ani. Mare păcat. Doi, m-am obișnuit cu senzorul de amprentă. iPhone a avut o perioadă, dar Apple a renunțat la el. Doar Face ID. Merge și așa, dar e greu. Trei, nu au mai pus încărcătoare, iar cablul inclus este de la USB Type-C la Lightning. Adică nu merge la un încărcător normal.

Pe partea de procesor nu au încă rival. Iar la autonomie au făcut adevărate minuni. Așa că rămân deocamdată cu gândul la iPhone 13.