Perfect de luat în vacanță, Tenda 4G185 este un modem 4G (LTE) care permite viteze de download de 150 Mbps, dacă ține rețeaua. Am fost plecat cu el zilele trecute și își face treaba foarte bine. Conectează pînă la 10 terminale fără probleme și oferă o autonomie de 3-6 ore ca să vă terminați toată treaba în timp ce călătoriți. Evident, se poate conecta la laptop sau baterie externă pentru autonomie și mai mare.

Detalii Tenda 4G185

Dimensiuni: 98×59.5×13.8mm
Greutate: 85 g
Rețea: FDD-LTE, B1/B3/B7/B8/B28, TDD-LTE:B40/B41, WCDMA:B1/B8, GSM:B3/B8
Viteze maxime: 150Mbps downlaod / 50Mbps upload
Display: 1.44″ Color OLED
Conectare: WPS, Micro-USB
Baterie: 2.100 mAh
Autonomie: 6 ore
Sloturi: SIM / MicroSD
Tehnologii: IEEE 802.11n、IEEE 802.11g、IEEE 802.11b
SSID & parola: pe spatele capacului de la baterie
Adminstrare: 192.168.0.1
Preț: sub 300 de lei

Experiența cu Tenda 4G185

Folosesc un modem 4G atunci când călătoresc prin țară (sau în țările europene membre SEE, știți voi, cu roaming ca acasă). Doar că modem-ul meu este o cutie fără ecran și doar prin niște LED-uri colorate poți să știi dacă e conectat sau nu, dacă are baterie sau nu și altele asemenea. În cazul Tenda 4G185, care are cam aceleași dimensiuni, producătorul a adăugat un ecran color OLED pe care se văd toate informațiile. Am pus SIM-ul meu în el și a mers din prima fără nicio problemă. Sunt câteva avantaje care merită menționate.

În primul rând, este bine că are bateria lui, spre deosebire de produsele gen modem USB care trag energie de la laptop sau de la telefon prin cablu OTG. Eu folosesc la modem o baterie externă care are două ieșiri USB, pe una conectez smartphone-ul și pe cea de-a doua modem-ul, dacă se întâmplă să rămână fără energie. Nasol este că trebuie să ai cabluri la tine, unul cu USB C pentru telefon și USB clasic pentru modem. Dar per-total este ușor de utlizat.

Modem-ul se deschide pe spate pentru a plasa SIM-ul, nu pricep de ce la modem este în continuare nevoie de un SIM mare, așa că a trebuit să folosesc adaptor, noroc că și modem-ul meu este la fel și am folosit același lucru. Dacă nu ai un adaptor pentru SIM clasic se poate face din carton, dar este destul de complicat să nimerești măsura perfectă pentru ca SIM-ul să se conecteze exact la modem. Dar găsiți pe Youtube tutoriale cum se face.

E destul de rapid

Modem-ul folosește LTE Advanced pentru a atinge 150Mbps download și maximum 50 Mbps upload, bineînțes dacă operatorul vostru suportă această tehnologie, există acoperirea necesară și este activată pe acel SIM. Vestea bună este că se pot conecta pînă la 10 dispozitive separate la acest modem 4G. Bateria de 2.100 mAh promite o autonomie de pînă la 6 ore. De asemenea, este interesant faptul că au inclus un slot MicroSD, iar acest lucru înseamnă că puteți folosi un card de mare capacitate pentru a transfera fișiere în rețea – muzică, filme, documente și altele.

Tenda 4G185 are un buton WPS pentru ca unele dispozitive să poată fi conectate la WiFi fără să introduci neapărat parola. În general camerele foto/video și alte dispozitive nu au tastatura pentru a introduce parole. Așa că este un avantaj. Pe ecranul color ai toate informațiile necesare, inclusiv rețeaua, dacă e 3G / 4G și așa mai departe. Chiar și numele rețelei WiFi.

Conform producătorului, acest dispozitiv este compatibi cu rețele mobile din toată lumea și va funcționa oriunde călătorești în lume. Astfel, poate fi luat când călătoriți. Dacă ieșiți în afara spațiului UE / SEE, iar roamingul este foarte scump, puteți scăpa de griji cumpărând o cartelă 4G locală care de obicei are destui GB de net la un preț decent. Evitați eventualele costuri de roaming foarte mari.

Poze Tenda 4G185