Am testat o placă de rețea PCIe Wi-Fi AC1200 Tenda E12, numai bună pentru desktop-uri. Datorită vitezei mari este de luat în calcul pentru sisteme de gaming. Puteți câștiga o astfel de placă prin concursul de pe Facebook.

Tenda E12 AC1200

Despre Tenda E12 AC1200

Tenda E12 este o placă de rețea PCIe wireless 11AC, care permite sporirea capabilității Wi-Fi a PC-ului până la 1.167 Mbps, respectiv de până la 867 Mbps pe 5 GHz și de până la 300 Mbps la 2.4 GHz. Cele 2 antene externe dual-band detașabile de 5 dBi permit ajustarea direcției de transmitere a semnalului pentru a asigura cea mai bună conexiune pe distanțe mari.

Tenda E12 funcționează conform standardului de securitate Wi-Fi WPA2, care se bazează pe un algoritm de autentificare avansat, asigurând o protecție mai bună a PC-ului împotriva atacurilor. Este compatibilă cu sistemul de operare Windows 10 și funcționează conform standardului wireless IEEE 802.11ac/a/n/g/b.

Atunci când vrei să adaugi conectivitate fără fir la un computer desktop, există două opțiuni: un adaptor de rețea PCI-e sau o soluție fără fir USB. Cele pe USB sunt clar mai ieftine, mai ușor de instalat și mai compacte. Însă nu sunt mai performante și nu au antene pentru prinde mai bine semnalul.

Un adaptor de rețea PCI-e, așa cum v-ați putea aștepta, se conectează la portul PCI express din computer. Dacă vă construiți propriul computer, deschiderea carcasei și localizarea acestui port pe placa de bază ar trebui să fie destul de ușoară. Totuși, e clar că unii utilziatori nu o să nu se simtă confortabil să facă acest tip de instalare pe computer. Nu este greu, dar deschiderea computerului și lucrul cu piese sensibile la mediul electrostatic poate fi un pic scary.

Odată ce l-ați instalat, însă, adaptorul wireless PCI-e vă va oferi mai multă viteză în rețea.

Concursul este doar pe Facebook

Puteți câștiga ușor un Tenda E12 AC1200 participând la concursul de pe pagina Facebook Computerblog. Găsiți acolo și regulamentul și durata concursului.

Concursul este activ până pe 1 iulie, ora 23:59.

Nu comentați aici!