Am testat un router Tenda AC10, un produs ieftin și bun, soluție pentru cei care vor internet de mare viteză acasă fără să aibă un buget foarte mare pentru asta. Este compatibil cu WiFi ac și poate oferi viteze gigabit (867Mbps pe 5GHz + 300 Mbps pe 2.4 Ghz). Totul la un preț de 150 de lei.

Pro și contra Tenda AC10

Avantaje:

  • dotări hardware bune;
  • foarte ușor de setat;
  • administrare ușoară;
  • viteze bune de download/upload;
  • conectivitate multiplă;
  • preț foarte bun;

Dezavantaje:

  • necesită setări avansate de securitate;

Detalii tehnice

Standard: 802.11a/b/g/n/ac
Porturi: 3x LAN, 1xWAN
Securitate: WPA-PSK, WPA/WPA2
Antene: 4 omnidirecționale
Frecvențe: 2.4 – 5 GHz
Rata de transfer LAN: 10/100/1000 Mbps
Rata de transfer WI-FI: 300 + 867 Mbps
Dimensiuni: 220 x 141.5 x 49 mm
Preț: 150 de lei

ads

Routerul a venit la teste direct de la Tenda România, vedeți toate detaliile pe site-ul oficial.

Experiența cu Tenda AC10

Îmi place că Tenda continuă seria de dispozitive care îmbină design-ul modern, dotările hardware bune și prețul destul de accesibil. Este un router de folosit acasă, cu performanțe foarte bune, merge pus și pe cele mai avansate conexiuni disponibile, cele de 1Gpbs, viteza se atinge ușor pe cablu, iar pe WiFi dacă se combină cele două frecvențe și aveți antene bune și la laptop sau dispozitivul mobil. Oricum, merge destul de bine și fără să atingeți gigabitul.

Routerul are un design agresiv, de avion de vânătoare american, arată bine pe orice birou. Are patru antene omnidirecționale care pot fi aliniate fix spre zona unde aveți voi nevoie de acoperire mai bună pe wireless. Acoperirea cu semnal este destul de bună, se poate amplasa la înălțime pentru a oferi un semnal cât mai bun, fără obstacole.

Routerul are la bază un procesor la 1GHz, care gestionează traficul de date și optimizează acoperirea, are 128 MB de memorie DDR3 și dispune de tehnologie de ultimă generație WiFi ac. Instalarea este teribil de simplă, se conectează pe cablu la routerul vechi, de unde își copiază toate setările, apoi după câteva momente de sincronizare îl puteți înlocui. Alternativa ar fi să îl conectați la PC și să faceți toate setările manual prin pagina de administrare. Oricum, nu este greu și durează câteva minute să aveți internet la viteză maximă.

Tenda AC10 poate fi folosit și ca repeater pentru a acoperi mai bine cu net o cameră sau un alt etaj, de asemenea are funcții de Control Parental pentru a limita accesul copiilor la diverse site-uri nepotrivite. Se poate limita și accesul la Internet în timp. În plus, există și o aplicație pentru smartphone realizată de Tenda cu care se pot face toate setările necesare foarte rapid.

Deisgur, nu este routerul ideal pentru birouri cu multe dispozitive sau pentru jocuri video, dar asta este altă poveste.

Concluzii

Tenda AC10 este un router ideal pentru acasă, ieftin dar performant, care oferă tehnologia necesară pentru conectarea la internet de mare viteză pentru cei care nu au acum un buget impresionant. Este simplu de instalat și de administrat și vă poate scăpa de multe bătăi de cap. Pe scurt, este de recomandat.

Galerie foto