Am testat Tenda AC23, un router de bună calitate, cu șapte antene, viteze mari și un preț destul de accesibil. Este destul de bine dotat și oferă multe avantaje.

Pro și contra Tenda AC8

Avantaje:

  • design interesant pentru birou;
  • performanțe  bune;
  • un preț de 270 de lei;
  • conectivitate bună;

Dezavantaje:

  • nu are port USB;
  • ar fi meritat mai multe porturi LAN;

Detalii tehnice Tenda AC23

Standard: IEEE 802.3, IEEE 802.3u, IEEE 802.3ab
Porturi: 1 port WAN 10/100/1000 Mbps, 3 porturi LAN 10/100/1000 Mbps
Antene: 7 externe 6 dBi
Butoane: WPS/Resetare
Alimentare:AC 100-240V, 50/60, 0.6 A
Output:CC 12V, 1.5A
Dimensiuni: 238.9 x 144.3 x 40.3 mm
Viteze de transfer: 300Mbps (2.4GHz) + 1733 Mbps (5GHz)
Securitate: WPA-PSK/WPA2-PSK, WPA/WPA2
Tehnologii: Beamforming, MU-MIMO
Aplicație mobilă: Tenda WiFi
Preț: 270 lei la eMAG;

ads

Mai multe detalii sunt pe site-ul Tenda.

Review Tenda AC23

Tenda AC23 este un router Wi-Fi dual-band Gigabit, construit pe baza noilor tehnologii precum AC Wave2, care asigură viteze wireless de până la 2033 Mbps, pentru a beneficia la maxim de banda de la furnizorul de internet. Include tehnologia 4×4 MU-MIMO în banda de 5 GHz permite asigurarea unor viteze și acoperiri superioare celor oferite de routere din versiunile anterioare, care dispun de tehnologia 3×3 MU-MIMO. Cu ajutorul amplificatorului incorporat, utilizat atât pentru banda de 2.4 GHz cât și pentru cea de 5 GHz, routerul beneficiază de o capacitate de penetrare a pereților și de o acoperire superioare.

Echipat cu 7 antene externe de 6 dBi și dispunând de 4 canale de comunicare de date în banda 5 GHz, AC23 este în măsură de optimizeze acoperirea suprafeței și calitatea semnalului. Procesorul de 1 GHz lucrează împreună cu un co-procesor de 500 MHz, asigurând o viteza de procesare superioara și optimizând modalitatea de executare a operațiilor. Este perfect pentru conexiunile de 1Gbps, poate distribui foarte bine banda disponibilă.

Tenda AC23 vă asigură, prin intermediul IPv6, o conexiune fară întreruperi și vă permite să vă bucurați de un semnal de o calitate superioara în orice moment, atâta timp cât sunteți conectat la internet.

Instalarea a fost extrem de ușoară: se conectează la priză, apoi se pune cablul de internet în portul WAN. Setările se fac accesând adresa tendawifi.com direct din browser, dar puteți folosi și aplicația specială Tenda WiFi care îl detectează automat.

Din meniuri se pot adăuga diverse lucruri: se pot controla dispozitivele conectate, se gestionează lărgimile de bandă, puteți face actualizări de firmware și altele asemenea. Se pot stabili ore de funcționare, iar el se activează și se închide automat. Evident, există control parental și o mulțime de filtre disponibile. Se pot seta conexiuni VPN pentru a fi mai bine protejat online.

Testele realizate pe el arată o conexiune de mare viteză, stabilă. Din păcate în rețeaua mea nu putea obține rezultate mai bune, fiind setat la relativă distanță de router-ul principal.

Conclzii