Am testat Tenda AC7 AC1200, un router wireless puternic și totuși ieftin, capabil să ducă trafic de 1Gpbs, dar în același timp un dispozitiv foarte accesibil. Are un preț de vreo 150 de lei.

Pro și contra

Avantaje:

  • preț foarte bun;
  • performanțe peste medie;
  • cinci antene pentru semnal bun;
  • conectivitate multiplă;
  • gestionare din aplicație smartphone;

Dezavantaje:

  • gamerii vor avea nevoie de ceva mai rapid;

Detalii tehnice Tenda AC7 AC1200

Antena: 5x6dBi
Standard: 802.11 a/b/g/n/ac
USB: NU
Dimensiuni: 220×141.5×49 mm
Greutate: 350 g
Viteze: 5GHz -867Mbps, 2.4GHz – 300Mbps
Tehnologii: 1*10/100Mbps WAN + 3*10/100Mbps LAN ports
Preț: 150 de lei

ads

Mai multe detalii găsiți pe site-ul Tenda.

Review Tenda AC7 AC1200

Am testat anul acesta multe routere wireless, în spcecial de la principalii competitori. Tenda au ajuns la un nivel de apreciat, oferă tehnologii bune, hardware puternic, ușor de configurat și utilizat, dar la un nivel de preț foarte competitiv. Deși este un produs entry-level ca preț, Tenda AC7 AC1200 oferă hardware foarte bun, viteze mari de transfer de date, l-am setat în maxim 30 de secunde, se poate configura direct din browser sau chiar dintr-o aplicație mobilă – dacă veți conecta terminalul smartphone la acea rețea WiFi inițială descrisă pe cutia routerului.

Echipat cu 5 antene omini-direcționale high-gain de 6 dBi, Tenda AC7 are o capacitate superioară de penetrare a zidurilor și asigură o acoperire Wi-Fi cu aproximativ 50% mai mare față de routerele AC1200 obișnuite. AC7 este un router wireless AC1200 destinat locuințelor care dispun de conexiuni la Internet de viteză sau în cadrul cărora există multe echipamente care au nevoie de Internet în timp real. AC7 beneficiază de o rată de transfer wireless dual-band combinată de până la 1167 Mbps, cu aproximativ 70% mai mult față de routerele cu rate de 300/450 Mbps. Semnalul de bandă largă vă permite să vă bucurați de o redare 4k în streaming și gaming online fără întreruperi într-o zonă extinsă.

Realizat în conformitate cu standardul 802.11ac wave2, pe baza tehnologiei MU-MIMO, routerul Tenda AC7 este în măsură să comunice eficient cu mai multe dispozitive în același timp și să ofere conexiuni rapide la Internet. AC7 suportă managementul de tip cloud. Utilizând aplicația Tenda Wi-Fi puteți controla multe caracteristici, precum accesul copiilor la Internet sau blocarea utilizatorilor nedoriți.

Include chiar și o funcție specială Calendar Wi-Fi, cu un mod Sleep care închide rețelele noaptea, pentru o economie de curent electric și o experiență mai plăcută.

Concluzii

Tenda AC7 AC1200 este un router wireless de ultimă generație, care permite obținerea de viteze bune chiar pe conexiunea gigabit de la RCS RDS. Ușor de instalat și de utilizat, routerul vă oferă internet rapid, trece mai bine prin pereți și asigură o acoperire mai mare. Prețul său este de doar 150 de lei.

Galerie foto