Am avut ocazia să testez Tenda FH456, genul de router foarte ieftin pentru acasă, dar care nu te lasă la greu. Prețul la ora actuală este de sub 100 de lei, dar aveți o conexiune de 300MBps și o tehnologie specială care permite acoperirea dincolo de pereți. Vă povestesc toate detaliile imediat.

Pro și contra Tenda FH456

Atuurile acestui produs sunt:
– prețul foarte bun;
– simplitate în utilizare;
– conexiune bună și stabilă;
– design bun;

Rămâne de discutat:
– dacă aveți conexiune bună nu folosiți routere ieftine;
– un router mai puternic permite o acoperire mai bună în toată casa;

Experiența cu Tenda FH456

Tenda FH456 este un router ieftin pentru acasă, pentru cei care au conexiuni standard, genul 100Mbps sau 300 Mbps, nu pentru cei care au servicii broadband mai puternice. Nu este un produs pentru zona business, nu l-aș recomanda pentru birou. Are toate dotările standard, iar avantajul său este că are patru antene, cu amplificator de semnal care să treacă prin ziduri, deși are un preț atât de scăzut.

Desig-ul este unul bun, routerul este alb complet, cu material destul de premium deasupra, cu antenele care se pot roti, singura urmă de culoare este galbenul de la mufele de conectare. Are o intrare pentru serviciul de Internet, precum și 3 ieșiri LAN pentru calculator, imprimantă și NAS sau diverse alte scenarii după cum are fiecare dispozitivele acasă. Am avut un smart TV care primea net doar pe cablu, de exemplu.

Alimentatorul pentru priză are firul cam scurt, în funcție de situație s-ar putea să aveți nevoie de un prelungitor pentru el. Pe spate sunt vizibile două butoane, unul pentru reset în caz că aveți vreo problemă sau ați uitat parola de administrare setată, al doilea pentru WiFi. Unele dispozitive permit conectarea la WiFi prin atingerea acestui buton, deci este ok pentru orice situație de utilizare.

Setarea acestui router Tenda FH456 a fost destul de simplă. El identifică automat tipul de conexiune introdusă și te ghidează prin procesul de setare destul de rapid. Dacă aveți setări speciale de realizat, atunci trebuie să intrați în meniurile clasice de administrare, prin interfața de tip web destul de comună pentru orice router. La prima setare, routerul Tenda nu a cerut schimbarea parolei de administrare. Întrucât datele de acces sunt comune pentru aceste dispozitive, cu user admin și parola admin, faptul că nu schimbi această parolă la prima utilizare poate pune în pericol dispozitivele de acasă.

Hackerii (sau băieții din bloc) se pot conecta fără să știți la acest router cu parola respectivă și nu doar că vă pot folosi Internetul, ci pot să vă acceseze datele personale, fotografiile, detaliile de card bancar și altele. Schimbați întotdeauna parola după setarea routerului.

Am făcut și câteva teste de viteză cu noul router, merge destul de ok, în limitele anunțate de producător.

Concluzii

Tenda FH456 este un router ieftin și bun, de folosit acasă, de utilizat în zonele unde aveți internet fixă și la țară, are acoperire bună și semnal stabil, se setează ușor și este imbatabil ca preț. Îl puteți cumpăra pe link-ul meu afiliat, costă sub 100 de lei. Dacă ați folosit un astfel de router, lăsați-mi un comentariu în care să-mi spuneți cum v-ați împăcat cu el.

Galerie foto