Am testat Tenda PW201A, un adaptor Wireless Powerline Extender, care permite acoperirea mai bună a casei sau grădinii, folosind rețeaua electrică pentru a duce semnalul de Internet acolo unde router-ul principal nu ajunge. Creează un hotspot acolo unde este instalat (300 Mbps) și puteți folosi și un cablu de LAN (scade la 200Mbps) . Are viteză maximă de 300Mbps.

Este un extender care merge împreună cu acel kit Tenda P200 pe care l-am prezentat anterior. Sunt extendere care pot fi folosite acolo unde distanța este prea mare pentru semnalul WiFi, dar există rețea electrică din casă. Acest dispozitiv nu merge singur, are nevoie de componenta care se împerechează cu routerul principal. Dar poate prelua semnalul de la kit-ul P200 fără alte interferențe.

Ideea este bună pentru că altfel ar trebui să instalezi alte fire prin casă sau să cumperi extendere wireless pe care să le montezi din loc în loc. Pereții din beton împiedică în general semnalul wireless și creează multe bătăi de cap. Dacă ai de lucru la documente, e-mail, Facebook și altele similare, o legătură prin priză este binevenită. Te scutește de complicații și viteza este suficient de bună.

Tenda PW201A costă doar vreo 120-130 de lei, dar există un pachet care include unul din routerele P200 și acest extender, la prețul de 220 de lei. Adică depinde exact de ce anume aveți nevoie în casă.

Conectarea este rapidă, practic vorbim de încă un echipament Tenda care este plug-and-play, îl bagi în priză și preia automat semnalul de la P200, astfel că rețeaua este instant activă, atât wireless, cât și pe cablul LAN. De asemenea, PW201A poate fi folosit pentru a crea rețeaua de Internet prin priză, iar semnalul să fie preluat de modulele P200. Așa că este cel mai util în combinație cu celelalte echipamente.

Concluzie

Singura problemă cu aceste echipamente este că necesită să fie conectate direct la priză și nu prin prelungitor. Ocupă un spațiu în priză care altfel poate ar fi fost folosit la altceva. De asemenea, aduce acoperire într-o cameră care are legătură cu rețeaua electrică de lângă routerul principal. Dacă sunt pe rețele diferite nu va merge pentru că semnalul vine prin infrastructura electrică deja existentă.

În rest, este un produs util, ușor de folosit și destul de ieftin. Iar vitezele oferite sunt destul de bune.

Galerie foto