Am testat Tenda RX89 Pro, un router Wi-Fi 6 cu performanțe foarte bune, disponbil la preț excelent. Împachetează cele mai noi tehnologii într-un dispozitiv cu design clasic. L-am găsit la ofertă sub 300 de lei (la data postării articolului).

Tenda RX9 Pro router Wi-Fi 6

Pro și contra Tenda RX9 Pro

Avantaje:

  • compact și dotat;
  • conectivitate multiplă;
  • viteze mari;
  • sub 300 de lei;

Dezavantaje:

  • design clasic;
  • culoare: negru;

Detalii tehnice Tenda RX9 Pro

Standarde : IEEE802.3, IEEE802.3u,IEEE802.3ab
Antene: 4 antene externe 6 dBi
Dimensiuni: 272.44×162.85×43.71mm
Wireless:
– IEEE 802.11ac/a/n/ax 5GHz
– IEEE 802.11b/g/n/ax 2.4GHz
Viteza transfer:
– 5 GHz până la 2402 Mbps
– 2.4 GHz: până la 574 Mbps
Tehnologii: Beamforming, MU-MIMO, WPA 3
Preț: sub 300 de lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 1 Media: 5]

Impresii după testare

Testarea routerelor a devenit ceva banal pentru mine. Mi-am refăcut set-up-ul prin casă și acum am net de mare viteză și Wi-Fi 6 peste tot. Ba chiar îl prind și în parcare. Am folosit atât un router de gaming, cât și un sistem mesh pentru a extinde semnalul de la Fiberlink. Rezultatele pentru Tenda RX9 Pro au fost excelente. Este performant pentru nivelul său de preț. Nu am idee cum stă cu fiabilitatea, dar alte produse Tenda le-am folosit pe termen lung și nu au avut probleme.

RX9 Pro este un router Wi-Fi 6 dual-band. Utilizează o bandă de 160 MHz și tehnologia 1024-QAM pentru a realiza conexiuni wireless de viteză extrem de mare. Poate atinge până la 2.976 Mbps combinat, respectiv de până la 574 Mbps pe 2.4 GHz și 2.402 Mbps pe 5 GHz. Bazată pe o combinație de OFDMA și MU-MIMO, tehnologia 802.11ax, utilizată în construcția routerului, permite sporirea numărului de dispozitive conectate și a eficienței canalului de comunicare, față de Wi-Fi 5.

Tehnologia OFDMA permite împărțirea fiecărui canal de comunicare în canale mai mici. Combinarea acestor subcanale din cadrul conexiunilor cu diverse dispozitive și transmiterea lor în același timp, reducând întârzierile de semnal și oferind o experiență superioară de utilizare wireless.

Procesorul dual-core performant de 1.6 GHz asigură creșterea puterii de procesare până la 3000 DMIPS iar viteza de procesare NPU atinge 2220 MHz. Asta permite sporirea capacității de încărcare a rețelei, reducerea timpului de răspuns și asigurarea unei stabilități superioare. RX9 Pro dispune de 4 module FEM cu sisteme independente de amplificare a semnalului și de 4 antene externe dual-band omnidirecționale de 6 dBi pentru a asigura o acoperire Wi-Fi extinsă.

Protocolul IPv6 permite operarea cu adrese IP de 128 biți, fără a mai fi nevoie de translatarea adreselor de rețea, aceasta conducând la reducerea duratei de transmitere a datelor între utilizatori și servere. Tehnologia TWT (Target Wake-up Time) permite activarea dispozitivelor conectate numai atunci când sunt utilizate, pentru conservarea energiei din baterie.

RX9 Pro încorporează WPA3, cel mai nou standard de securitate Wi-Fi, care sporește protecția în cazul tentativelor de spargere a parolei și a atacurilor forțate și asigură o siguranță mai mare a utilizatorilor în rețelele Wi-Fi deschise. Starea Wi-Fi poate fi controlată de la distanță, în orice moment, prin intermediul aplicației de smartphone Tenda WiFi, de oriunde aveți acces la Internet.

Galerie foto