Am testat Tenda TX2 Pro, un model nou de router Gigabit. Îmbină un design premium, cu dotări tehnice foarte bune, performanțe bune pentru nivelul său. Iar prețul este excelent, pentru orice buzunar.

Tenda TX2 Pro review

Pro și contra Tenda TX2 Pro

Avantaje:

  • design modern;
  • conectivitate multiplă;
  • viteze mari de download și upload;
  • preț foarte bun;

Dezavantaje:

  • doar trei mufe LAN;
  • culoare: negru;

Detalii tehnice Tenda TX2 Pro

Standarde : IEEE802.3, IEEE802.3u,IEEE802.3ab
Antene: 5 antene externe 6 dBi
Dimensiuni: 238.9×144.3×40.3 mm
Wireless:
– IEEE 802.11n/b/g 2.4 GHz
– IEEE 802.11ax/ac/n/a 5GHz
Viteza transfer:
– 5 GHz până la 1201Mbps
– 2.4 GHz: până la 300Mbps
Tehnologii: Beamforming, OFDMA, MU-MIMO, WPA 3, Smart Power Saving
Preț: 250 de lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 1 Media: 5]

Tenda TX2 Pro review

TX2 Pro este un router Gigabit Wi-Fi 6 entry-level, conceput pentru utilizatorii casnici. Totuși, are o viteză de download de până la 1.501 Mbps (2,4 GHz: 300 Mbps, 5 GHz: 1201 Mbps). Este echipat cu FEM de înaltă performanță și 5 antene externe de 6dBi cu putere ridicată. Mai multe dispozitive pot fi conectate la internet în același timp, cu un lag mai mic, iar eficiența transmisiei este îmbunătățită semnificativ de tehnologii precum OFDMA (orthogonal frequency-division multiple access) și MU-MIMO (Multi-User Multiple Input Multiple Output). Permite conectarea mai multor dispozitive cu fir pentru o viteză de transfer mai mare pe portul gigabit Ethernet.

Cu tehnologia Wi-Fi 6 de ultimă generație, TX2 Pro are o viteză mai mare, oferind o experiență de rețea wireless cu o transmisie mai rapidă și o latență mai mică. Oferă acoperire pentru întreaga casă pentru gospodăriile medii și mari. TX2 Pro este echipat cu noua generație de standard de securitate Wi-Fi – WPA3, care protejează confidențialitatea rețelei familiei.

Pe spatele routerului găsim intrarea sursei de alimentare, intrarea WAN (aici conectăm cablul principal de la Internet) și 3 porturi gigabit ethernet (inclusiv unul pentru IPTV). În spate găsim și butonul WPS, astfel încât să putem conecta rapid un repetor Wi-Fi la router pentru a extinde acoperirea.

Instalare ușoară fără bătăi de cap

TX2 Pro este genul de produs ușor de folosit și poate fi controlat direct din aplicația mobilă. Este suficient să introduceți cablul de internet și să puneți alimentatorul în priză, iar apoi configurarea este pas cu pas. Puteți folosi aplicația mobilă Tenda pentru a face toate setările. El generează inițial rețeaua care este trecută pe spatele dispozitivului (SSID și parola de acces sunt scrise acolo). Conectat cu telefonul la acea rețea, deschideți aplicația Tenda și faceți ce modificări doriți.

Eu pun Tenda_test la aceste rețele și o parolă unică pentru teste. Apoi folosesc Speedtest by Ookla pentru a verifica viteza. Vedeți în galeria foto ce a ieșit. Este bine să schimbați parolele standard. Acum însă, nici Tenda nu mai folosește clasicele admin/admin și au parole speciale generate pentru fiecare device. Mai greu de ghicit de către hackeri (foto jos).

Concluzii

Tenda TX2 Pro este un router ieftin, dar care arată excelent și are viteze mari. Oferă performanțe bune, tehnologii avansate și suportă mai multe device-uri esențiale. Puteți separa rețelele, cea pe 5GHz pentru viteze mari, iar pe cea de 2.4GHz pentru alte dispozitive. Este mult mai sigur așa. Se instalează simplu și este ușor de gestionat din aplicația mobilă. Este printre cele mai ieftine routere Wi-Fi 6 disponibile în magazine. Pe scurt, este de recomandat.

Galerie foto