Am folosit Tenda U12, un adaptor WiFi care aduce mare viteză și te scapă de vechile cabluri în cazul în care ai un sistem PC mai vechi sau un dispozitiv la care adaptorul WiFi nu funcționează acum. Este practic un stick USB de mărime normală care funcționează ca un adaptor pentru WiFi.

Experiența cu Tenda U12

În unele cazuri, chiar dacă ai un laptop cu WiFi, poți avea o experiență mai bună cu un astfel de adaptor. Este compatibil cu standardele IEEE 802.11 a/b/g/n/ac. Desigur, dacă ai un serviciu de Internet de mare viteză și dacă laptopul are USB 3.0 pentru a obține cele mai bune performanțe. Adaptorul este compatibil atât cu rețelele pe 2.4GHz, cât și cu cele mai rapide, pe 5GHz, are chiar și buton de WPS pentru a se conecta la router mai rapid, fără să mai fie nevoie să introduceți vreo parolă. Pe scurt, apeși butonul WPS de la router, apeși butonul WPS de pe adaptor și s-a conectat aproape instant. Apoi îl bagi în laptop / desktop sau îl conectezi cu cablul OTG la un alt dispozitiv și ai internet rapid.

Fiind cu mufă USB se poate conecta și la cele mai vechi desktop-uri, are în pachet un CD cu software, merge pînă la Windows XP. Deci și pe dispozitivele mai vechi puteți avea acum WiFi de viteză mai bună, la un preț destul de bun. L-am găsit la eMAG la un preț de circa 65 de lei (link afiliat).

Vitezele obținute, care depind de PC/laptop/tabletă, de porturile folosite și evident, de calitatea routerului și de providerul de Internet, sunt destul de mari. Este un dispozitiv AC1300, adică poate atinge 867Mbps pe 5GHz și 400 Mbps pe 2.4GHz. Are și un LED colorat care indică dacă este conectat la internet sau dacă a apărut o problemă.

Bazat pe un cip Realtek, Tenda U12 are un design plăcut, care pare ușor SF, genul de navetă spațială. Antenele sunt ascunse în interior, dar raza de acoperire este destul de bună. În pachet este un cablu prelungitor pentru USB, destul de lung, așa că vă veți putea oferi o conexiune de viteză mare plasând adaptorul mai aproape de router.

Una peste alta, este un dispozitiv ușor de utilizat și performant, disponibil la un preț bun.

Galerie foto