Am testat Tenda U9 AC650, un adaptor USB pentru WiFi destinat sistemelor mai vechi care nu dispun de acces la rețelele wireless. Poate fi o soluție și dacă placa WiFi din laptop s-a defectat și nu aveți timp de mers la reparații. Este plug and play, se instalează automat și aduce viteze destul de mari pentru orice utilizator: 433Mbps pe 5GHz sau 200Mbps pe 2.4 Ghz.

Pro și contra Tenda U9

Avantaje:

  • are preț foarte bun;
  • instalare instant după conectarea pe USB;
  • viteze bune de acces la Internet;

Dezavantaje:

  • ocupă încă un port USB;
  • este pe standardul simplu USB2.0;

Detalii tehnice

Standard: IEEE802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.11a, IEEE 802.11ac
Viteze Wi-Fi: 200 Mbps / 433 Mbps
Frecvențe: 2.4 / 5 GHz
Antena: PIFA interna
Interfață: USB 2.0
Securitate: 64/128-bit WEP / WPA/WPA2 / WPA-PSK/WPA2-PSK
Dimensiuni: 36.8 x 18.5 x 7.6 mm
Preț: 57,99 lei la ora publicării

Detalii complete Tenda U9 AC650 pe site-ul oficial.

Despre Tenda U9 AC650

Cunoaștem cu toții situațile în care devine necesar acest dispozitiv. Fie trebuie folosit desktop-ul undeva unde nu ajunge cablul LAN. Fie placa WiFi de pe laptop s-a ars și nu se poate conecta, iar reparația poate fi scumpă. Mai mult, unele PC-uri mai vechi pot avea WiFi instalat, dar care se mișcă greu și îți creează senzația că paginile se încarcă după minute bune. Atunci poți cumpăra un astfel de stick, iar problema se rezolvă rapid, fără bătăi de cap.

Este un dispozitiv mic, chiar și în ambalaj este destul de mic și se poate pierde ușor. Cutia este cât un pachet de țigări, iar dispozitivul cât un USB Stick obișnuit. Este și foarte ieftin, doar 58 de lei, deci nu vă bazați că ar fi vreo soluție tehnică pentru gaming. Este fix ceea ce oferă: un adaptor WiFi pe USB, simplu, util și ieftin, instalare rapidă și fără bătăi de cap.

Tenda U9 AC650 are viteză mai bună pe 5GHz, respectiv 433 Mbps, iar pe rețeaua standard de 2.4Ghz atinge 200Mbps, ceea ce este mai mult decât decent pentru orice utilizator normal. Susține bine-mersi conferințele online, streaming de Netflix sau HBO Go, plus cele normale, mail, Facebook, Youtube și altele. Tehnologia specială MU-Mimo gestionează stream-urile de date pentru a oferi o experiență fără întreruperi și streaming fără sacadarea imaginii. Fiind ca un stick USB are și o memorie internă pe care sunt instalate driverele necesare. Practic, după ce este inserat în portul USB se instalează rapid și funcționează instant. Este de asemenea compatibil cu Windows XP, Window 7 și versiunile mai noi ale sistemului de operare.

Fiind plug-and-play nu ai ce probleme să ai cu Tenda U9, doar îl conectezi și se instalează, nu ar trebui să ceară nici resatart. Apoi ar trebui să vedeți rețelele WiFi disponibile și totul va merge mai bine.

Concluzii

Tenda U9 AC650 este un dispozitiv simplu, ușor de instalat și destul de ieftin. Astfel este foarte ușor să îl recomand pentru desktop-uri fără WiFi, sisteme mai vechi pe care rețeaua wireless merge greu sau laptopuri care au cardul WiFi defect.

Câteva imagini