Teoria Conspiraţiei sau nu? Practic, NASA confirmă intenţionat teoriile care circulă în media şi pe Internet, anume că americanii nu au ajuns de fapt nicioadată pe Lună. Personal, cred că este unul din miturile urbane preluate de oameni fără să existe vreo dovadă serioasă în acest sens.

Totuşi, NASA anunţă inocent că filmele originale realizate la aselenizarea de acum 40 de ani s-au deteriorat de tot şi imaginile s-au pierdut definitiv. Acum, există doar variante de film procesate digital. “Dar arată mai bine” susţin tâmp oficialii NASA. Să fie asta cea mai mare agenţie spaţială din lume? Sau agenţia se prezintă cu intenţie atît de “depăşită”?

 
 Filmele procesate alimentează perfect teoria conspiraţiei, care spune că şi originalele erau fabricate. Acum lumea ar fi văzut că erau trucate, deci au fost distruse originalele. Noile filme procesate nu pot fi dovedite false, pentru că NASA recunoaşte că au fost modificate imaginile originale.

Unul dintre oficialii NASA spune că, din cauza unui program de reducere a costurilor, filmele vechi au fost şterse şi refolosite în alte misiuni. O ironie la adresa autorităţilor care au tot tăiat bugetul agenţiei.

“Scopul nostru a fost realizat – să transmitem aselenizarea în direct la TV în toată lumea”, a spus un oficial NASA. “De filmele respective trebuia să se ocupe un istoric”, a precizat el.