Am primit la teste căștile Bluetooth Morpheus Zeal, care vin în pachet cu un conector special pentru televizoare. Practic, este cea mai bună soluție dacă vreți să vedeți meciurile seara fără să deranjați restul familiei. Sau pentru filme văzute după miezul nopții.

Căștile au ajuns la mine direct de la Tellur.

De asemenea, căștile Morpheus Zeal au microfon încorporat, deci le puteți folosi și pentru apeluri sau anumite jocuri video unde e important să și comunici în timp real. Prețul lor este de doar 299,99 lei.

Pro și contra Morpheus Zeal

Mi-a plăcut:
– design ok, plăcut;
– realizare bună, materiale comode;
– calitate bună pentru sunet;
– rezolvă o problemă concretă;
nu au preț exagerat;

Rămâne de discutat:
– nu se pliază;
– driverele sunt mici, apasă pe urechi;
– poți conecta căștile favorite la TV cu alte soluții;

Experiența cu Morpheus Zeal

Mi-a plăcut modul de organizare din cutie și faptul că are mai multe cabluri. Se pot încărca de la un PC, prin cablu microUSB, dar și de la priză. Se pot folosi și cu cablu audio, nu doar prin Bluetooth. Plus că au acest adaptor pentru TV sau pentru computer, care vă permite să stați la distanță fără fire și să comunicați liber. Chiar și faptul că au microfon încorporat este un plus.

Am testat de-a lungul anilor multe versiuni de căști Bluetooth, iar marea lor problemă era că se conectau greu. Ei bine, cu Morpheus Zeal conectarea s-a petrecut rapid, le-am încărcat, le-am deschis și apoi am căutat pe telefon, am dat pair și asta a fost tot. Suportă conectarea simultană la mai multe dispozitive audio, deci rezolvați mai multe probleme de-odată.

Rămâne enervantă faza cu încărcarea, dar asta este, dacă vrei un gadget fără fire nu poți scăpa. Ar trebui însă să fie toate cu încărcare wireless, să le ții pe birou și să se încarce în același timp. Poate pe viitor vom avea astfel de accesorii smart peste tot. Eu de obicei atunci când plec din casă sau sunt mai grăbit, atunci găsesc căștile fără baterie, telefonul fără baterie, chiar și bateria externă de urgență o găsesc descărcată și atunci mă deranjează foarte tare nevoia de a încărca continuu gadgeturile. Nu mai spun când mă așez să lucrez ceva și tocmai atunci s-a descărcat mouse-ul. Noroc că varianta actuală se poate încărca în timp ce lucrez.

De-asta deseori chiar renunț la ideea de a folosi gadgeturi fără fire. Dar în cazul căștilor Bluetooth Morpheus Zeal trebuie să recunosc că au o idee genială. Faptul că te poți uita seara la meciuri sau la filme fără să se audă în toată casa mi se pare excelent. De asemenea, utilizarea pe post de căști wireless pentru computer simultan cu utilizarea pentru televizor este genială. Rezolvă două probleme simultan și nu treubie să-ți bați capul să le muți de colo-colo. Practic, au Bluetooth 4.1, de accea suportă conexiuni simultane.

Mufa jack de 3.5 mm poate fi folosită pentru a conecta adaptorul la orice dispozitiv care nu are tehnologie Bluetooth. Că e vorba de un player MP3 mai vechi, că e vorba de un laptop mai vechi sau desktop care nu are tehnologie wireless. Orice vă trece prin cap. Sincer, o puteți conecta la un radio de-ăla dinainte de ’89 să asculte părinții emisiunea favorită fără să stea locului. Și așa mai departe.

Concluzii

Mi-a plăcut Morpheus Zeal pentru ideile interesante aduse și modul de conectare inedit. Realizarea este bună și am notat modul simplu în care s-au conectat și faptul că nu am avut alte bătăi de cap. Prețul este bun, deci recomand cu căldură acest gadget.

Galerie foto