Gata fraților, a început nebunia cu purificatoarele de aer… toată lumea le produce și sunt în magazine produse de la 500 de lei până la 5.000 de lei. Consumatorii, chiar dacă le doresc, nu prea știu ce să aleagă. O să încep să testez și astfel de produse, să vă spun dacă merită sau nu.
Panasonic Nanoe F-VXR50G-W este primul purificator de aer care a ajuns la mine și are mai multe tehnologii interesante. În primul rând are senzod de umiditate și poate menține umezeala din aer dacă descoperă că este prea uscat. Un aer uscat poate de asemenea să vă dea diverse probleme de sănătate. Aparatul are un vas cu apă care este folosită pentru umidificare.
Este extrem de simplu de scos, alimentat la chiuvetă și pus la loc, cu un capac care se înșurubează ca un capac de borcan normal. Oricine îl poate pune, chiar și copiii.
Sistemul de curățare a aerului combină un filtru Hepa cu sistemul de ionizare Nanoe. Substanțele din aer sunt rapid capturate și nu mai sunt eliberate. La un moment dat filtrele se vor umple și va trebui să le schimbați. Dar rezistă destul de bine.
Sistemul are două ieșiri principale pentru un volum mare de aer: una deasupra și una frontală. Dat la maxim, poate curăța o cameră de 40 de metri pătrați destul de rapid.
Tehnologia proprietară Panasonic Nanoe elimină circa 99,9% dintre virușii și bacteriile din aer, așa că puteți sta liniștit acasă sau la birou chiar dacă este sezonul de gripă. Dispozitivul este certificat de British Allergy Foundation pentru că ajută efectiv utilizatorii care au alergii.
Tehnologia NanoCloud permite evaporarea naturală a apei, astfel încât aerul este cât mai aproape de starea lui naturală. Sistemul de filtrare permite eliminarea mirosurilor neplăcute din camere. Are și senzor de mirosuri, capabil să detecteze substanțe din aer, iar filtrarea se face prin carbon.
Poate filtra 300 de metri cubi de aer pe oră. O să vedeți că rezolvă rapid problemele, iar în modul auto aproape că nu îl mai auzi deloc.
Mie un astfel de produs mi se pare ideal pentru acasă, pentru cei care au copii mici mai ales. Este evident ideal pentru cei alergici, acum trece perioada de frig și începe să apară polenul de primăvară. La fel, cum se va usca afară se ridică iar praful și un astfel de aparat face sens.
Chiar s-a tot discutat că este o conspirație a producătorilor de aparate, că valorile de poluare nu ar fi atât de mari. O prostie, este suficient să ieși prin oraș atunci când sunt senzorii pe roși să vezi că efectiv te sufoci. Cei care sunt alergici știu prea bine cum este. La noi miroase mult a lemn ars, pe lângă praf și gaze de eșapament. Abia aștept să vină și noua modă cu măști pentru poluare, o să vedeți tot mai multe gadgeturi de acest gen. Chiar cred că vor fi utile.
Concluzii
Panasonic Nanoe F-VXR50G-W este un purificator de aer foarte bun și util, atât la birou cât și acasă. Iar pe viitor va fi tot mai necesar să folosim astfel de echipamente. Chiar dacă există aparate mai ieftine, vă asigur că nu toate pot să facă atât de multe lucruri, mai ales filtrarea bacteriilor și virușilor, care de asemenea este esențială. Și există modele și pentru spații de lucru mai mari sau pentru camere mai mici.
Eu folosesc un dezumidificator Tesy, iar pe perioada iernii cand umiditatea este mai mare favorizand prezenta mucegaiului, isi face treaba cu brio.
A fost o perioada cand foloseam si umidificator, insa l-am inlocuit cu o solutie simpla: un bulgare de sare, amplasat pe o farfurie deasura dulapului, care face cat 100 de umidificatoare si tratamente pentru alergii!
 
Da, și eu am un balcon închis și acolo este nevoie tot timpul de dez-umidificare pentru că altfel face mucegai.
Interesantă și soluția ta cu sarea 🙂
 
Ce fel de review este acesta?
Dimensiuni aprat? Care este suprafata maxima pe care o poate filtra? Sau trebuie eu sa inmultesc 300 m cubi/ora cu suprafata ca sa aflu?
La cat timp se schimba filtrele? Am inteles ca „rezista destul de bine”… ce inseamna asta?
Pozele… scuze, dar sunt execrabile. Nu imi dau seama de nimic din ele, nici macar cum arata aparatul.
Pacat. Mi se pare un articol scris la repezeala, despre nimic, doar chestii generale, nimic tehnic. Macar pretul sa il fi mentionat. Da, stiu, trebuie sa caut eu. Macar un link?
Pana si concluziile, totul atat de vag… pai recomanzi sau nu?
 
Salut Vlad, eu fac review-uri de telefoane, laptopuri. Acest test nu este un review, ci doar am folosit produsul și cum am scris, nu am avut cum să testez dacă el face ceva sau nu. Deci mi-am dat cu părerea despre aparat în general. Detalii tehnice și preț găsești în orice magazin vrei tu, Altex, Flanco, Media Galaxy, eMAG etc.
 
Stiu unde sa caut, nu asta e problema mea.
Ceea ce incercam sa subliniez este ca practic nu zice mare lucru articolul tau. De la specificatii tehnice la concluzii.
Scuze daca am deranjat cu comentariile mele. E doar o parere obiectiva.
 
Privește-o așa: am primit produsul la test și am fost obligat să scriu despre el 🙂
 
Ai uitat să ne spui ce culoare are.Tocmai de asta căutăm păreri pt.ca în magazin nu ne spune nimeni cât țin filtrele ce trebuie să facem să-l întreținem lunar, săptămânal etc.Pentru asta căutăm păreri nu să ne scrii ce putem să citim și noi.Fara supărare ce ai postat cunoaștem că întâmplător știm literele alfabetului,ce trebuia să ne spui nu am găsit pt.ca cel care te-a pus să scrii nu știe nici el și atunci de ce ne trimiți in magazin. Crezi că aia știu la câtă aparatură au?