Am testat un router de tip Mesh, Mercusys Halo S12 (2-pack). Este un kit care asigură o acoperire mai bună a rețelei wireless în apartamentele mai mari, în spații deschise sau case, poate fi montat și pe exterior pentru grădină, dar trebuie protejat.

Pro și contra

Avantaje:

  • un sistem mic și compact, nu ocupă loc;
  • preț foarte bun;
  • montare simplă și intuitivă;
  • viteze mari de download/upload;
  • control parental;
  • acoperire de 260 metri pătrați;

Dezavantaje:

  • necesită prize pentru ambele module;
  • nu are aplicație mobilă;

Detalii tehnice

Lărgime de bandă: AC1200 (867 Mbps în banda de 5GHz și 300 Mbps în banda de 2.4GHz)
Sistem: Mesh 2-pack, se poate combina cu alte routere Halo
Acoperire 260 metri pătrați
Tehnologii: MU-MIMO, Beam-forming, Seamless Roaming
Securitate: Guest-network, Control Parental, WPA2-PSK + AES
Conținut Pachet : 2× Unități Halo S12, 1× RJ45 Cablu Ethernet, 2× Adaptor Power, 1× Ghid de instalare rapidă
Dimensiuni: 88 × 88 × 88 mm
Protocoale: IPv4, IPv6
Alimentare: 9V/0.85A
Preț: 299 lei
Mai multe detalii tehnice găsiți pe site-ul oficial Mercusys.

Review Mercusys Halo S12

Am testat multe sisteme Mesh în ultimii doi ani. Conectarea devine tot mai simplă și intuitivă, iar modulele lucrează tot mai simplu, fără bătăi de cap. Am să reiau procedura, pe scurt, pentru cei care utilizează prima dată un Mesh Halo S12. Practic, trebuie conectată la priză prima unitate, care generează o rețea WiFi înscrisă pe spatele box-ului. Te conectezi cu laptopul sau telefonul la acea reațea (este deschisă, fără parole), iar apoi se acceează adresa de setare. Pentru routerele Mercusys, această adresă este mwlogin.net.

La prima accesare trebuie setată parolă de administrare, iar ulterior este recomandat să setați o parolă și pentru rețeaua WiFi generată. Apoi introduceți cablul LAN în router-ul principal și în portul 1 de pe cutia Halo S12. Accesul la internet se va face aproape instant. Apoi conectați la priză a doua unitate, dar poziționată astfel încât să “vadă” prima unitate. Apoi pe prima apăsați butonul Pair, iar apoi același buton și pe a doua unitate. Ar trebui să se conecteze între ele și să extindă acoperirea imediat. În caz că nu merge ceva la a doua, puteți intra iar prin adresa de administrare pentru ea, dar în general nu este nevoie.

Rețeaua creată în cazul meu a avut performanțe foarte bune. Vedeți toate setările și testele mai jos. Eu chiar am nevoie de Mesh pentru că routerul principal este instalat în living și acoperirea nu ajunge pînă în ultima cameră. Cu un sistem din două unități este mult mai ușor să am rețeaua WiFi de o calitate mai bună și în ultima cameră. În plus, Halo S12 are câteva tehnologii și avantaje interesante.

Tehnologii speciale Mercusys Halo S12

Seamless Roaming permite stabilitatea conexiunii, indiferent de context. Dispozitivele conectate inteligent la sistemul mesh Halo S12 beneficiază de cel mai puternic semnal oferit și o capacitate de transfer ridicată. Chiar și în mișcare, conexiunea Wi-Fi rămâne stabilă, fără întreruperi și fără lag, pentru gaming dinamic sau videoconferințe chiar și atunci când lucrați din confortul propriei locuințe.

Funcția Self-Healing permite o bună experiență online. Dacă una dintre unitățile Halo întâmpină un obstacol în funcționarea sa optimă, sistemul va redirecționa automat datele către cea mai apropiată unitate, pentru a le asigura utilizatorilor o experiență fluidă, fără reducerea vitezei de transfer.

Sistemul unificat permite accesarea unei singure rețele, nu trebuie să căutați mereu care este rețeaua bună. Halo S12 oferă conexiuni rapide și stabile, cu viteze de până la 1,167 Mbps, fiind compatibil cu toți furnizorii principali de servicii Internet, inclusiv în ceea ce privește conexiunile cu modem.

Rețeaua pentru oaspeți (guest network): puteți oferi oaspeților acces la internet, dar protejând intimitatea celor de acasă. Tehnologia MU-MIMO oferă transfer de date simultan către mai multe dispozitive, pentru o performanță de două ori mai rapidă, optimizând traficul pe conexiuni multiple.

Unboxing și instalare


Concluzii

Mercusys Halo S12 este un router WiFi de tip Mesh avansat. Însă este ușor de instalat și utilizat, simplu de gestionat și asigură o acoperire foarte bună. În același timp are un preț atractiv. Pot să spun că merită recomandat pentru achiziție.

Galerie foto