Am testat și un SSD Adata Legend 960 Max de 1TB (se găsește și în variante de 2TB sau 4TB, la preț mai mare). Este un dispozitiv de ultimă generație, rapid, care ajută sistemele mai vechi să își descopere o nouă viață. Una peste alta are și un preț ok, nu am ce să-i reproșez.

Adata Legend 960 Max

Detalii tehnice Adata Legend 960 Max

Format: M.2 (2280)
Capacitate: 1, 2, 4TB
Interfața: PCIe Gen 4.0 x4, NVMe 1.4
Viteza la citire: 7.400 MB/s
Viteza la scriere: 6.800 MB/s
Anduranță: 2 milioane de ore
Dimensiuni: 80 x 22 x 3.3mm
Greutate: 7.3g
Tip memorie: 3D NAND
Preț: 351 lei, 615 lei, 1.429 lei

Pro și contra Adata Legend 960 Max

Avantaje:

  • performanțe maxime pentru PCIe 4;
  • capacitate mare;
  • utilizare simplă;
  • preț ok;

Dezavantaje:

  • necesită un radiator pentru răcire, inclus în pachet;
  • rămâne să vedem fiabilitatea în timp;

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 1 Media: 5]

Modelul a ajuns la test mulțumită Adata România.

Impresii după testare

Plăcile de bază Intel și AMD de ultimă generație au provocat un val de înlocuiri de PC-uri din zona consumer. Recent, utilizatorii au aflat și faptul că SSD-urile sunt perfecte pentru upgrade-uri la consolele de jocuri de ultimă generație Așa că cererea este în creștere pentru SSD-uri PCIe 4.0 de performanță. Legend 960 Max răspunde tuturor acestor cereri. A câștigat și premiul GOOD DESIGN din Japonia și oferă viteze continue de citire/scriere de până la 7.400/6.800 MB pe secundă. Practic, sunt de 4 ori mai mari decât SSD-urile standard PCIe 3.0 și este compatibil cu platforma PCIe 3.0. Designul unic al radiatorului 3D poate reduce temperatura SSD-ului din PS5 cu până la 40%.

Legend 960 Max folosește o interfață de transmisie PCIe 4.0, conformă cu standardele NVMe 1.4. Atunci când gestionează o multitudine de creații intensive, Legend 960 Max oferă viteze aleatoare de citire/scriere de 750K/630K IOPS, îmbunătățind eficiența multitasking-ului și este potrivit pentru a obține performanțe excepționale pe cele mai recente platforme Intel sau AMD. Efectul de convecție termică proiectat profesional, produs de un profil special al radiatorului 3D, permite o răcire suplimentară de 40% pe SSD-urile instalate pe placa de bază.

SSD-ul Adata oferă avantaje suplimentare pentru încărcarea sistemului de operare și data buffering prin intermediul unui algoritm SLC cache și DRAM Cache Buffering. Întreaga linie de produse SSD este echipată cu un mecanism LDPC (Low Density Parity Check Code) și cu tehnologie de criptare AES de 256 de biți de nivel înalt pentru a asigura transmisia precisă și sigură a datelor și a securiza proprietățile intelectuale. O

Pe lângă proiectele creative, Legend 960 Max este, de asemenea, opțiunea perfectă pentru computerele de gaming. Carcasa sa din aliaj de aluminiu oferă o suprafață suplimentară pentru o disipare îmbunătățită a căldurii. Designul unic al colectorului său convectiv deblochează în continuare un efect de răcire similar, de 40%, pentru PC-urile de jocuri. Mai mult, garanție de 5 ani este oferită la nivel global.

Concluzii

SSD-ul Adata oferă performanțe peste medie, viteze foarte mari de scriere și citire, dar și capacități de stocare suficiente, în funcție de buget. Este ușor de instalat și utilizat, iar garanția de 5 ani este binevenită.

Galerie foto