Am avut ocazia să testez Tenda Nova MW3 (2-pack), un router wireless de tip Mesh, care permite o acoperire mai bună pe o suprafață mai mare, este ca și cum ați avea un router și un extender în același pachet. Pe lângă acest model relativ accesibil, Tenda are și Nova MW5, care oferă 1Gbps pe wireless pentru pasionații de Internet de mare viteză. Faza cea mai tare este că se pot combina sistemele și acoperiți o suprafață foarte mare cu cele cinci cuburi.


Toate detaliile tehnice sunt pe site-ul Tenda, iar pentru cei care vor viteză maximă citiți aici despre modelul de top.

Pro și contra Tenda Nova MW3

Atuurile acestui model:
– acoperire de aproape 200 de metri pătrați;
– viteză stabilă de Internet;
– instalare ușoară;
– pentru ce oferă;

Rămâne de discutat:
– apar tot mai multe dispozitive Mesh;
– poți obține acoperirea cu un extender clasic;

Experiența cu Tenda Nova MW3

Anul trecut am descoperit primele routere de tip Mesh, ideea este interesantă. Practic cele două dispozitive sunt identice, arată bine, au un design modern, pentru locuințele cu design special sau pentru locuri precum restaurante sau hoteluri. Cum spuneam, se pot combina mai multe kit-uri, iar dacă este nevoie de internet de mare viteză se poate conecta la Gigabit setul MW5 și cel mai ieftin preia semnalul la putere maximă. Astfel, pentru o sală de jocuri video sau pentru o sală de evenimente legate de tehnologie, acoperirea poate fi foarte bună pe distanțe mari.

Tenda Nova MW3 (2-pack) are în cutie doar două “cuburi” cu design special, fiecare cu alimentatorul său, plus un cablu UTP dacă aveți nevoie să conectați vreunul direct pe fir (sau să conectați laptopul pe fir la router). Altfel puneți cablul de Internet într-unul și al doilea preia imediat semnalul exact cum spuneam, ca un extender. Generează o singură rețea, cu același nume și aceeași parolă de acces (o găsiți pe spatele cubului).

După ce am scos cuburile din cutie și am instalat alimentatoarele, a fost suficient să instalez cablul de la furnizorul de Internet și rețeaua a fost funcțională aproape instant. Am conectat laptopul și telefonul la ea și am făcut câteva teste, care au ieșit ok. Varianta ieftină permite o viteză de transfer de maxim 100Mbps, iar acest lucru s-a văzut în teste, au ieșit cam 94/95Mbps în toate testele. Modelul mai scump de care vorbeam mai sus, Tenda Nova MW5, permite 1Gbps și merită instalat dacă aveți acasă Internet de la RCS RDS, cu viteze mari de transfer. Și restul cuburilor se conectează automat – le răspândiți prin casă și aveți viteze mari în toate camerele din apartament sau în toată sala.

Concluzii

Tenda Nova MW3 (2-pack) oferă acoperire foarte bună pentru zone mari, iar semnalul ajunge mai bine decât dacă folosiți clasicul sistem router + extender. De asemenea nu se blochează și nu necesită resetări precum produsele clasice. Este foarte ușor de instalat. Ca bonus, merge împreună cu un kit Tenda Nova MW5 pentru a oferi viteze 1Gbps pentru zone mari unde este nevoie de așa ceva – birouri mari, cubicule, săli de evenimente și așa mai departe.

Galerie foto