Am avut ocazia să testez Vasco Translator V4, un dispozitiv modern și compact, care poate traduce audio instant din 76 de limbi (înțelege în total 108 limbi străine). Pe scurt, vă permite să aveți un dialog cu străinii chiar pe limba lor. Fie că e vorba de turism, fie că vorbim de servicii medicale, relația cu autoritățile sau crize umanitare precum cea din Ucraina, un astfel de dispozitiv elimină neînțelegerile și eventualele probleme. Folosiți codul meu Dan5 pentru o reducere de 5%.


Pro și contra Vasco Translator V4

Avantaje:

  •  traduce până la 108 limbi;
  • audio, text și poze;
  • viteză sub 0.5 secunde;
  • ecran mare și color;
  • autonomie mare;
  • conexiune de date peste tot în lume;

Dezavantaje:

Detalii tehnice Vasco Translator V4

Ecran: 5 inch, 1440×576 pixeli
Procesor: Mediatek Helio A22
Memorie: 2 GB RAM
Stocare: 32 GB
Camera: 8 megapixeli, senzor Sony, AF
Dimensiuni: 149x55x10 mm
Greutate: 134 gr
Baterie: 2.400 MAh
Tehnologii: USB Type-C, Bluetooth, DAC
Preț: 1.925 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 18 Media: 3.9]

Impresii după testare

Dispozitivul oferă conectivitate GSM în aproape 200 de țări și nu necesită WiFi sau alte conexiuni. De asemenea, eliberează telefonul propriu, nu mai consumați bateria dispozitivului pentru a face diverse erori cauzate de Google Translate. Nu necesită roaming și nu are costurile asociate. Conexiunea este gratuită și pe viață, odată ce ați cumpărat terminalul.

Include chiar și cameră foto pentru a traduce semnele de circulație, panourile cu indicații și altele.

Traducere instant și fără greșeli

Dispozitivul Vasco Translator V4 este mai compact și ușor decât un smartphone convențional. Totuși, are un ecran suficient de mare, diagonala de 5 inch face totul vizibil și nici nu consumă prea tare bateria. Este un dispozitiv modern, solid, compact și ușor de folosit. Poate fi comandat în cinci versiuni de culoare.

Traduce în ambele sensuri simultan, atât ce zici tu către străin, dar și ce zice el către tine. În funcție de conexiune, durează maxim 0.5 secunde să traducă o expresie. Traducerea a fost auditată și are o acuratețe de 96% datorită diferitelor motoare de traducere implementate în dispozitiv. Dispozitivul include 10 motoare diferite de traducere. Cel mai bun motor este selectat în funcție de limbile utilizate – astfel asigură că, pentru fiecare pereche de limbi, oferă cea mai bună traducere posibilă.

Are de asemenea cea mai actualizată pronunție a cuvintelor, acestea sunt pronunțate de persoane native din fiecare țară.

Dispozitivul este intuitiv, ușor de setat și folosit. Trebuie doar încărcată bateria și apoi vă ține cinci zile de utilizare continuă. Are două microfoane pentru a reduce zgomotele externe. Difuzoarele integrate sunt destul de puternice pentru a fi auzite.

Trebuie spus că în testul meu nu am întâmpinat nicio problemă. Totul funcționează așa cum spune producătorul. Este intuitiv, ușor de setat și nu trebuie să fi inginer pentru a obține traducerile dorite.

Mi-a plăcut faptul că utilizatorii vor avea și actualizări software gratuite pe viață. Vor adăuga limbi străine, vor îmbunătăți cuvintele sau expresiile și terminalul va funcționa tot mai bine.

Pentru cei care nu sunt neapărat fani touchscreen, dispozitivul are butoane fizice pentru traducere. Două butoane pot fi atribuite unor limbi favorite, pentru a schimba rapid în caz de nevoie.

Vasco a implementat de asemenea o soluție MultiTalk, recunoaște automat când sunt grupuri de persoane. Se poate vorbi simultan cu până la 100 de persoane diferite. Se poate utiliza și pentru apeluri, video conferințe, grupuri de turiști cu ghid și alte interacțiuni în limbi străine.

Chiar dacă nu știți exact ce limbă vorbește interlocutorul, aparatul o poate detecta automat.

Mai mult, o funcție utilă pentru cei din companii o reprezintă salvarea traducerilor și a discuțiilor, fișiere care se pot trimite apoi pe adresa de email.

Terminalul are și funcție de lanternă, utilă în diverse situații. Când nu e lumină pe stradă sau când vreți să traduceți vreun anunț și nu este destulă lumină. E utilă și când nu aveți baterie la telefon .

Compania produce astfel de dispozitive din 2008, așa că puteți avea încredere că funcționează bine și veți avea actualizări mult timp de-acum înainte. Produsul este proiectat în UE, deci beneficiază de toate certificările europene. Datele care sunt stocate online sunt găzduite în Germania, sunt criptate și se respectă politicile GDPR.

Concluzii

Vasco Translator V4 este dispozitivul perfect pentru cei care călătoresc des, fie pentru muncă, fie pentru relaxarea personală. Nu poate lipsi din bagaj dacă plecați în țările exotice din Africa, Asia sau America de Sud. Deși poate fi util și dacă mergeți doar până în Bulgaria. Sau dacă aveți doar discuții online, videoconferințe sau apeluri cu cei din afară. Are autonomie bună, traduce în timp real, cu greșeli minime. Poate fi cumpărat de aici. Folosiți codul meu Dan5 pentru o reducere de 5%.

Galerie foto