Pun aici și statisticile YouTube. Recunosc sincer că nu am avut foarte mult timp pentru conținut video și asta s-a văzut. Pot zice și că vârful de vizionări a fost în pandemie, când era toată lumea în casă. Au fost circa 500.000 de vizualizări, care au generat sub 500 de euro din reclame (da, pe tot anul).

youtube analytics

Top 10 clipuri pe YouTube

Anul ăsta nu am reușit să ating 100.000 cu vreun clip. Cel mai popular a avut 25.000 de vizualizări.

  1. problema cu Flip.ro – pe scurt, site-ul garantează că îți vinde telefonul la un anumit preț. Cel puțin atunci așa scria. Evident, nu au vândut telefonul și mi-au propus mai puțini bani. Când am refuzat suma, sub jumătate din prețul inițial (garantat), am aflat că mi-au aruncat cutia originală, încărcătorul și toate accesoriile. Comentariile de-acolo confirmă probleme și la vânzare, dar și la cumpărarea de „telefoane verificate”, care se dovedesc defecte și greu de recuperat banii.
  2. cum faci să meargă telefonul vechi – un tutorial despre Developer Options, foarte popular, dar filmat cam slab, ar trebui să-l refac anul viitor. Doar să am timpul necesar.
  3. eliberează spațiu pe telefonul Android – alt tutorial, îmi pare rău că nu am timp de ele, aș vrea să fac mai mult conținut util. Dar între teste și scris pe blog, rămân deseori fără energie pentru a mai face și altceva.
  4. Huawei P50 Pro – încă o dovadă că brandul Huawei rămâne foarte puternic în România. Iar faptul că am avut acces la flagship a contat foarte mult.
  5. Motorola G32 – model foarte ieftin, dar bine dotat, evident că a prins la publicul de pe YouTube.
  6. Samsung Galaxy A52s – cam cel mai bun midrange care poate fi cumpărat, dar nu se prea mai găsește acum. Oricum, a fost foarte popular la noi.
  7. Samsung Galaxy S21 FE – excelent pe zona midrange-premium, o zonă tot mai populară. Pentru că modelele flagship s-au scumpit foarte tare.
  8. Sony Xperia 1 IV – telefonul premium pe zona foto/video a fost foarte căutat. Însă cred că rămâne un dispozitiv pentru fotografi și entuziaști, nu este pentru toată lumea.
  9. Samsung Galaxy Watch 5 Pro – se pare că lumea devine tot mai interesată de zona smartwatch. Dacă până acum părea totul un moft, acum au fost cifre bune și pentru Samsung, dar și pentru clipul cu Apple Watch Ultra.
  10. Samsung Galaxy S22 Ultra – vedeta anului, era de așteptat să aibă vizualizări bune. Acum abia aștept să vedem următoarea generație.

Sper ca anul viitor să revină podcastul de tehnologie, dar și o serie nouă cu știri despre telefoane. Se pare că sunt oameni tot mai interesați de zvonuri și lansări viitoare. Și atunci zvonurile continuă să circule cu viteza luminii.