Am muncit tot mai mult la canalul de YouTube și eforturile s-au văzut. Peste 350.000 de views în 2020, am crescut de la 3.500 la aproape 8000 de abonați. Creatorii din România câștigă extrem de puțin, media a fost cam 21 de euro pe lună, dar în ultima parte a anului a fost mai bine. Practic, ar trebui să crească de 10 ori pentru un venit minim și de 100 de ori pentru a scăpa de nevoia campaniilor de publicitate. Cu cât va merge mai bine, cu atât pot gândi subiecte mai interesante pentru toată lumea.

Cel mai urmărit clip a adunat cam 13.500 de vizualizări anul acesta, iar cele din top 10 au toate peste 5.000 de vizualizări. Majoritatea sunt review-uri de telefoane, dar au urcat în top și trei clipuri care sunt utile prin conținut, ajută oamenii și au mers foarte bine.

  1. Manevra Heimlich – am filmat la un eveniment și am considerat că e important să afle cât mai multă lume. Da, este filmat cam nasol, din mână, nici nu aveam cine știe ce telefon. Dar ideea este alta. Mulți români mor anual pentru că apropiații lor nu știu ce să facă atunci când se îneacă. Copii, adulți, bătrâni. Chestii de genul ăsta ar trebui să se predea la școală.
  2. Digi K2 (Oukitel Y4800) – unul dintre clipurile care au prins bine la public. Este din 2019, eram mai la început, într-adevăr, dar am învățat multe de-atunci. Oricum, am fost printre puținii care au testat un astfel de model și asta se vede în rezultate.
  3. Xiaomi Redmi Note 9 Pro – cred că a fost telefonul anului în România, foarte căutat și foarte apreciat. S-a supărat multă lume că am zis acolo că Redmi Note 8 Pro are procesor mai performant și este mai ieftin. Dar vreau să spun totdeauna lucrurilor pe nume, chiar dacă asta o să supere pe unii. Modelul anterior chiar a fost un hit. Dar da, are Mediatek și uneori procesoarele astea se încing și dau erori sau consumă bateria. Poate la anul vor veni cu produse mai performante.
  4. Samsung Galaxy A21s – era de așteptat, este unul dintre cele mai ieftine telefoane făcute de sud-coreeni. Este bine dotat și are design moder. Prețul este competitiv. Problema pe care o are Samsung astăzi este că Xiaomi poate oferi dotări mai mari la același nivel de preț. Însă și Samsung are fanii săi , care nu ar cumpăra un model Xiaomi indiferent de preț.
  5. Xiaomi Redmi Note 8 Pro – era inevitabil să fie în top 10 pentru că l-am lăudat și l-am recomadat prin toate clipurile mele. Am testat acest telefon și este folosit intens de junior, inclusiv la jocuri video. Se descurcă bine, autonomia e mare, camera foto este decentă. Cam tot ce trebuie la acest nivel de preț. Și probabil va rămâne pe lista de recomandări în perioada următoare;
  6. Samsung Galaxy A10 – din nou, model foarte ieftin. Oamenii vor să fie siguri că acesta funcționează ok înainte să cumpere. Cei mai mulți caută pe Google direct, iar deseori motorul de căutare recomandă video înaintea articolelor, pentru că asta consideră motorul de căutare că trebuie. A10 este decent, exact cum spuneam, se pot găsi telefoane mai dotate la acest preț pentru cei care sunt dispuși să caute.
  7. Facebook în limba română – am făcut un clip utilitar pentru cineva, apoi m-am decis să îl public pentru că nu se știe cine are nevoie de ajutor. Este extrem de scurt și doar arată cum se face efectiv schimbarea. Unii mi-au mulțumit, alții m-au înjurat că nu e un clip ok.
  8. Primul ajutor la stop cardiac – tot din seria filmată la Fundația SMURD. Cum acorzi primul ajutor dacă un om face stop cardiac. Este simplu și devii super-erou salvând vieți.
  9. Samsung Galaxy A20e – cam toate telefoanele ieftine au avut multe vizualizări, doar că se pare că Samsung a avut mai multe modele accesibile sau a avut parte de multe căutări. Mă bucur că am avut astfel de teste care să răspundă tuturor privitorilor.
  10. Galaxy A21s unboxing – este telefonul cu două videoclipuri în top 10, are și unboxing foarte vizionat, nu doar review. Probabil oamenii au fost cu adevărat interesați de acest model.

An nou fericit și petrecere plăcută de Revelion ! Ne revedem după 4 ianuarie.