Fenomenul hoverboard a cuprins cu adevărat România. Gadgetul, apărut prima dată în seria Back to the Future, nu plutește deasupra solului, însă merge la fel de bine pe roți. Are chiar și boxe integrate și, bineînțeles, jocuri de lumini. Am realizat mai jos un tip 5 hoverboard cu preț de achiziție foarte bun, clasament actualizat în 2022.


Sursa foto: https://ro.depositphotos.com/

Istoria hoverboard

Hoverboard-urile au fost descrise pentru prima dată de autorul M. K. Joseph într-un roman științifico-fantastic din 1967. Au devenit cu adevărat cunoscute în 1989, când a fost lansat filmul Înapoi în viitor, partea II.

În film, Marty McFly poate fi văzut conducând un hoverboard în ceea ce pare să fie anul 2015. Așa au prezis creatorii filmelor că va arăta 2015 – oameni zburând pe skateboard-uri zburătoare.

În realitate, dispozitivul a fost inventat în 2014, când un start-up din California a dezvăluit conceptul „Hendo Hoverboard”. Era o platformă care de fapt a levitat și putea suporta greutatea unui adult. Evident, inspirat de film. Hoverboard-ul folosea tehnologia de levitație magnetică și un „Hover Engine” creat de companie. Dar acesta a dat numai un impuls industriei hoverboard-ului.

Pe de-o parte au apărut dispozitive cu adevărat zburătoare, dar pe de altă parte, skateboard-ul a evoluat. Noul hoverboard este de fapt un skateboard, dar cu baterie și motor.

Top 5 hoverboard ieftine în 2022

Am prezentat mai jos cinci modele interesante de hoverboard, care nu sunt foarte scumpe.

  1. Hoverboard Pink Galaxy – este un scooter electric cu performanțe puternice: acest dispozitiv este echipat cu două motoare și poate accelera în condiții normale de conducere, cu o sarcina de 65 kg până la o viteză maximă de 12 km / h. Cu senzorii inteligenți ai noii generații și trei lumini LED pe față, pe aripă, și pe jantă, acest dispozitiv asigură o experiență de conducere mai sigura și mai stabilă.
    hoverboard electric cu echilibrare ușor de învățat de folosit, care nu necesită mai mult de 1-2 ore pentru a obține ușurință în utilizare. În medie, un copil poate folosi singur acest hoverboard după aproximativ 30 de minute. Siguranța utilizatorului este prioritatea noastră. O baterie testată, foarte rezistenta va garanta siguranță în timpul conducerii.
  2. Hoverboard Freewheel Complete Lite Graffiti – hoverboard cu autonomie pentru distracție. Autonomia produsului este calculată în următoarele condiții de utilizare: viteza de deplasare medie și constanta, greutatea utilizatorului de 30 Kg, suprafață de rulaj netedă. Autonomia se vă modifica dacă și condițiile de utilizare se modifică. Astfel, autonomia vă scădea dacă greutatea utilizatorului este mai mare, viteza de deplasare nu este constantă iar suprafața de rulaj nu este netedă. Cu o greutate de doar 9 kg poți lua cu tine hoverboardul în husă prin mijloacele de transport.
  3. Scooter hoverboard Auto Balance – Hoverboard-ul este adaptat perfect pentru copii, astfel încât softul instalat pe smart scooter îi va oferi celui mic libertatea de deplasare fără riscuri. Viteza maximă este 15-20 km/h. Are două motoare de 500W, iar bateria este litiu-ion furnizată de Samsung. Încărcarea completă se face în maxim 2.5 ore. Autonomia este de 15-20 de kilometri, iar hoverboardul poate susține 120 de kilograme.
  4. Hoverboard Rocket Flame – este diferit de modelele anterioare, având un design special. Dispune de cauciucuri pline de 8 inch, baterie Samsung litiu-ion de 4.4 Ah, tehnologie Bluetooth pentru conectarea la telefon și are boxe încorporate. Sarcina minimă 20kg, iar cea maximă de 100 kg. Greutatea proprie 11kg. Setul conține geanta și încărcător. Are și efecte speciale – aburi, sunete, lumini suplimentare.
  5. Hoverboard Mega Motion E1 – are autonomie 20 km, viteza maximă este de 15 km/h. Integrează Bluetooth, lumini LED și difuzoare puternice. Este dotat cu două motoare puternice, care vă permit deplasarea cu o viteză de până la 15 km/h, în cazul unei greutăți de maxim 75 kg a utilizatorului. Hoverboard-ul deține certificatele care atestă conformitatea cu standardele UE. Bateria este foarte rezistenta și vă oferă posibilitatea de a vă deplasa pe o distanță de până la 20 km, după o încărcare completă. Datorită difuzoarelor încorporate, vă puteți bucura de muzica preferată, pe care să o ascultați la un volum ridicat. Sunetul stereo este de înalta calitate.

Toate aceste dispozitive hoverboard au prețuri sub 1.000 de lei. Mi se par interesante pentru cei mici, dar nu numai, am văzut și destui adolescenți și chiar oameni tineri care folosesc așa ceva. Voi v-ați dat cu un astfel de hoverboard?