Ofer mai jos mai multe motive pentru a cumpăra un televizor din noua gamă Samsung Neo QLED abia lansată în România. În primul rând, avem noua tehnologie de imagine Neo QLED care ridică nivelul de calitate. Detaliem mai jos. În al doilea rând, avem o serie de funcții speciale oferite de gama de televizoare Samsung din 2021.

Samsung Neo QLED

Articolul face parte dintr-o campanie de comunicare Samsung România.

Ce aduce tehnologia Neo QLED

În 2021, Samsung a lansat o nouă tehnologie pentru display, Neo QLED. Este prezentă atât pe modelele sale din gama superioară cu rezoluția 8K, cât și pe seria 4K. Duc tehnologia QLED la nivelul următor. În loc de clasicele LED-uri, acum sursa de lumină este formată din mini LED-uri. Acestea au dimensiunile de 40 de ori mai mici decât cele ale unui LED convențional.

Astfel, culoarea, luminozitatea sau contrastul sunt controlate cu precizie. Tehnologia care permite acest lucru se numește Quantum Matrix și este gestionată de procesorul Samsung Neo Quantum. Este un procesor de imagine nou, mai puternic, optimizat special pentru noua tehnologie.

Quantum Mini LED are la bază tehnologia clasică LED. Însă folosește micro-straturi extrem de subțiri, compuse din zeci de mii de mini-LED-uri distincte. Tehnologia Quantum Matrix permite controlul precis al miilor de zone de mini-LED-uri. Astfel se pot reda mai exact, pentru fiecare zonă, parametrii de culoare.

Pe scurt, Samsung Neo QLED permite zonelor întunecate să fie mai negre și zonelor luminoase să fie și mai strălucitoare. Astfel, privitorii au o experiență HDR mult mai precisă, dinamică și captivantă. Acest control exact al mini-LED-urilor Samsung, este posibil prin utilizarea noului procesor Neo Quantum, cu capacități de upscaling mult îmbunătățite.

Până acum, procesoarele Samsung utilizau o singură rețea neurală. De anul acesta, procesorul nou utilizează până la 16 tipare de rețea neurală diferite. Fiecare dintre ele coordonată distinct prin tehnologia de up-scale AI și deep learning. Astfel, procesorul Neo Quantum poate optimiza calitatea imaginii la rezoluțiile 4K și 8K, indiferent de rezoluția inițială a conținutului nativ.

Motiv pentru achiziție: funcțiile inteligente noi

Întâi de toate, la noua generație te frapează design-ul fără margini. Infinity One reduce aproape complet ramele laterale și te introduce direct în acțiune.

Mie mi-a plăcut în mod special funcția PC on TV. Este dedicată celor care lucrează de acasă în perioada aceasta și este ideală și pentru școala online. Oferă o conectare mai ușoară a computerului la televizor. Lucrați pe ecranul mare doar cu un mouse și o tastatură. Aveți acces direct la MS Office 365 din browserul web al televizorului.

Aplicația Easy Connection pe computer permite prin conectarea acestuia la contul lor Samsung Account o conectare automată la computerul de acasă sau de la birou, transformând munca de acasă într-o adevărată plăcere.

Tot pentru cei care lucrează în pandemie de acasă, apicația Google Duo permite utilizarea telefonului pentru a iniția un apel video de înaltă calitate și de mare viteză la care se pot înscrie până la 32 de persoane. Merge indiferent de sistemul de operare pe care îl utilizează. Aplicația este preinstalată pe televizoarele Smsung. Puteți efectua apeluri video și fără un telefon, prin conectarea unei camere web opționale la portul USB al televizorului. Iar dacă alegeți o soluție cu o cameră web inteligentă aceasta vă poate urmări mișcările prin încăpere, iar imaginea se va mări și micșora automat, astfel încât să aveți încadrarea corectă, mereu focalizată.

Evident, este la fel de importantă aplicația Samsung Health. Eu o folosesesc oricum constant pe smartphone, dar acum este și pe televizor. Transformă camera într-o adevărată sală de antrenament. Funcția unică Smart Trainer va permite pe viitor (încă nu este disponibilă la noi) identificarea și corectarea posturii corporale, la fel ca un antrenor personal . Are și feedback privind performanța, ajută la numărarea exercițiilor și estimează caloriile arse. Cu ajutorul instruirii video interactive și prin intermediul asistentului cu comandă vocală Bixby, Samsung Health Smart Trainer poate oferi o experiență de antrenament la domiciliu la niveluri ridicate.

Pentru pasionații de jocuri video, televizoarele Samsung oferă cea mai bună experiență de gaming pe televizor. În special am apreciat Super Ultrawide GameView, care oferă opțiunea de joc nu doar în formatul de ecran 21:9, ci chiar și în formatul ultrawide 32:9.

Câmpul vizual mai larg le crează jucătorilor avantajul de a nu rata niciun moment al acțiunii. Game Bar le permite jucătorilor să monitorizeze și să ajusteze rapid setările esențiale ale jocului – schimbarea formatului de ecran, verificarea semnalului de input, sau conectarea unor căști audio. În cele din urmă, FreeSync Premium Pro atenuează posibilele de-sincronizări ale imaginii.

Pentru gameri și pasionații de filme, funcția Object Tracking Sound (OTS) Pro sincronizează automat sunetul cu dinamica imaginilor în mișcare de pe ecran, iar funcția SpaceFit Sound, analizează acustic arhitectura spațiului în care televizorul este instalat, adaptându-și astfel sunetul emis, pentru o experiență auditivă personalizată, atât pentru ambientul încăperii, cât și pentru tipul conținutului vizionat. Iar în perioada actuală, cei care cumpără modelele de top Samsung Neo QLED primesc cadou și un soundbar.

Nu în ultimul rând, televizoarele Samsung sunt construite în mod responsabil. Despre toate funcțiile eco vom vorbi însă într-un articol viitor. Descorperă acum toată gama de televizoare Samsung Neo QLED.