Traficul global de date mobile crește cu 60% anul ăsta – conform Gartner, care a realizat un studiu amplu pe tema asta. Analiștii cred că operatorii ar trebui să ofere pachete de date 3G/4G mai generoase.

 

  
Sursa foto.

 
Traficul global de date mobile va atinge anul acesta 52 de milioane TB (terabytes), creșterea fiind de 59% comparat cu 2014.

Creșterea continuă și anii următori, volumul de date consumat anual urmând să atingă 173 milioane TB în 2018.  Evident, principalul vinovat este consumul de video pe dispozitivele de buzunar. 

In plus, numărul de conexiuni 3G și 4G la nivel global va urca de la 3.8 miliarde în 2015 la 5.1 miliarde în 2018. Utilizatorii vor tot mai mult internet și renunță la 2G. 

De asemenea obiceiurile de consum se transformă, tot mai mulți utilizatori au renunțat la obiceiul de a aștepta după  conexiunea WiFi pentru a descărca documente mari, aplicații sau conținut video.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!