Un tutorial cum să tranferi mesajele WhatsApp de pe un telefon Apple pe un Android sau invers. Prima oară vă trec prin varianta oficială, apoi vă explic de ce nu merge totdeauna și cum să faceți cât mai simpl un transfer de mesaje WhatsApp de pe iPhone pe Android.

Copierea mesajelor WhatsApp prin backup

Teoretic ar trebui să fie simplu: faci un backup la aplicație cu toate mesajele, contactele și pozele. Apoi muți contul cu totul pe celălalt telefon: trebuie și același număr de telefon și odată pus pe al doilea, nu va mai merge pe cel vechi. Iar la al treilea pas selectezi Restore și se restaurează toate informațiile pe noul telefon. Asta teoretic și este varianta care merge pe Android sau pe iOS atunci când rămâneți pe același sistem de operare. Dar se pare că la transfer de pe iPhone pe Android nu totdeauna merge.

Acum, acel backup se poate face din WhatsApp – apeși pe trei puncte, Settings, Chats și Chat Backup, iar în mod standard îl face săptămânal. Ar trebui însă dacă aveți conversații importante și de care aveți nevoie, să dați manual backup când aveți nevoie să fiți siguri că nu pierdeți acele informații.

În momentul în care instalați WhatsApp pe noul telefon și reușiți confirmarea numărului de telefon, atunci vă va solicita restaurarea datelor. Va solicita autentificarea la Google Drive cu acel cont de Google. Dar repet, în momentul când ați scos SIM-ul și l-ați mutat, WhatsApp devine inactiv pe telefonul vechi și nu mai puteți face mare lucru. Dacă ați mutat fără backup, nu cred că se poate restaura „la zi”. De aceea, vă recomand o metodă mai simplă de transferat mesaje WhatsApp.

dr fone whatsapp transfer

Copierea mesajelor WhatsApp cu un singur click

Puteți transfera mesajele WhatsApp cu un singur click printr-o aplicație care se instalează gratuit pe Windows sau Mac. Este compatibilă cu multe dispozitive iPhone mai vechi, de exemplu cu Iphone 4 Sau 4S, cu iPhone 5 și 5S, cu iPhone 6S, cu vechiul iPhone SE, cu iPhone 7 sau 7 Plus, iPhone 8 și 8Plus, dar și cu toate telefoanele Apple moderne.

Aveți nevoie doar să conectați ambele telefoane simultan la laptop sau desktop. Fiecare cu cablul lui USB. Apoi doar apăsați Transfer WhatsApp și selectați de acolo ce să mute.


Și de pe ce telefon să mute pe care. Restul îl face aplicația automat.

Copierea tuturor datelor de pe Android pe iPhone cu un singur click

Aplicația poate și mai mult decât atât. Permite transferul tuturor datelor iPhone pe Android sau invers. Când treci de pe iPhone pe Android sau când renunți la telefonul Apple pentru ceva cu Google, este greu să muți contacte, apeluri, mesaje, poze și altele, în ciuda existenței a zeci de aplicații. Sigur, te poți baza pe contul de Google și pe sincronizarea în Cloud. Dar de multe ori am citit (și am pățit!) că lucrurile nu merg, lipsesc date importante, contacte importante, mesaje critice.

Așa că tot la Dr.Fone puteți apela. Este testat și verificat cu zeci de modele de iPhone și sute de modele de telefoane Android și a reușit să le rezolve de fiecare dată. Singurul lucru care nu merge trecut de pe Android pe iPhone sau de pe telefonul Apple pe cel cu OS Google sunt aplicațiile. Aici va trebui să le reinstalezi manual și să te autentifici în fiecare.

Desigur, poate transfera datele de pe Android pe noul Android sau de pe vechiul iPhone pe cel nou.

La fel ca la primul punct, se conectează simultam ambele telefoane prin USB, alegi care este sursa și ce date să copiezi și apoi le copiază pas cu pas pe cel nou.