Windows Phone nu a depășit în România nici măcar Blackberry. Terminați cu prostiile, studii de marketing plătite de Microsoft…
Windows Phone a vândut maxim 100.000 de terminale, pe o piață estimată la 6 milioane de terminale vîndute de la iPhone încoace. Samsung a vândut în ultimii ani 1,5 milioane de terminale smartphone în România. Iar cota Microsoft este de 1,(6)%.
Update 1: da, e posibil să fi depășit iPhone în trimestrul 3, înainte de lansarea 5S și 5C, când toată lumea aștepta lansarea noilor modele. Sună plauzibil.

windows phone iphone

Este adevărat – nimeni nu are cifrele oficiale Apple privind vânzările de iPhone în România. Este perfect adevărat și Mirosoft poate să susțină asta la nesfârșit, nimeni nu va protesta, pe Apple nu-i interesează. Pentru ei este de ajuns că toată lumea din business și în special cei din București – toți au iPhone.

Dar iPhone este în top la vânzări pentru toate magazinele online, este în top la vânzări second hand și în general este un terminal foarte dorit. De-aia se și compară toată lumea cu el.

Unboxing Note 10+ Apasă play:

Eu aș estima din cifre discutate anterior că sunt peste 1 milion de terminale Apple active în România. De la 3G și 3GS care rămân foarte utilizate și foarte vândute pe piața gri, pînă la 4 și 4S – record de vânzări și de re-vânzări – și pînă la 5 și 5S care sunt smartphone-uri adevărate. Nu glume ca Lumia 520 – care concurează cu Asha, nu cu un telefon real.

Aș spune că Apple, HTC, LG, Huawei și Allview sunt MULT PESTE orice vânzare Microsoft Windows Phone.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected] și telefon 0769.066.003.
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!