Windows Phone nu a depășit în România nici măcar Blackberry. Terminați cu prostiile, studii de marketing plătite de Microsoft…
Windows Phone a vândut maxim 100.000 de terminale, pe o piață estimată la 6 milioane de terminale vîndute de la iPhone încoace. Samsung a vândut în ultimii ani 1,5 milioane de terminale smartphone în România. Iar cota Microsoft este de 1,(6)%.
Update 1: da, e posibil să fi depășit iPhone în trimestrul 3, înainte de lansarea 5S și 5C, când toată lumea aștepta lansarea noilor modele. Sună plauzibil.

windows phone iphone

Este adevărat – nimeni nu are cifrele oficiale Apple privind vânzările de iPhone în România. Este perfect adevărat și Mirosoft poate să susțină asta la nesfârșit, nimeni nu va protesta, pe Apple nu-i interesează. Pentru ei este de ajuns că toată lumea din business și în special cei din București – toți au iPhone.

Dar iPhone este în top la vânzări pentru toate magazinele online, este în top la vânzări second hand și în general este un terminal foarte dorit. De-aia se și compară toată lumea cu el.

Eu aș estima din cifre discutate anterior că sunt peste 1 milion de terminale Apple active în România. De la 3G și 3GS care rămân foarte utilizate și foarte vândute pe piața gri, pînă la 4 și 4S – record de vânzări și de re-vânzări – și pînă la 5 și 5S care sunt smartphone-uri adevărate. Nu glume ca Lumia 520 – care concurează cu Asha, nu cu un telefon real.

ads

Aș spune că Apple, HTC, LG, Huawei și Allview sunt MULT PESTE orice vânzare Microsoft Windows Phone.