Am testat Xiaomi Smart Band 8, cea mai nouă versiune a brățării pentru sport și sănătate. Îndeplinește absolut toate funcțiile unui ceas smart, dar este mai comod de purtat și bateria ține cu mult mai mult. Ai la îndemână toate informațiile și primești în plus notificări și informații de pe telefon. Are un preț imbatabil și cred că este tot ce ai nevoie pentru a fi mereu în formă.
Sumarul articolului:
Pro și contra Smart Band 8
Avantaje:
- ecran color cu toate informațiile necesare;
- autonomie foarte bună;
- senzori de bună calitate;
- rezistență sporită;
- ușoară și comodă de purtat;
- preț excelent;
Dezavantaje:
- nu are variantă cu SIM;
- aș face ecranul un pic mai lat;
Detalii tehnice Smart Band 8
Ecran: 1,62”, AMOLED, 490×192 pixeli, 60 Hz, 600 nits
Conectivitate: Bluetooth 5.1 BLE
Senzori: senzor optic PPG, senzor de lumină, giroscop cu 3 axe, senzor de mișcare pe 6 axe, accelerometru pe 3 axe
Material ecran: sticlă Gorilla Glass 3
Material cadru: metal
Material brățară: silicon
Adâncimea maximă: 5 ATM
Dimensiuni: 48x22x11 mm
Greutate: 27 g
Baterie: 190 mAh, 16 zile
OS: Android / iOS
Cip: Apollo 4 Blue Lite
Funcții: lanternă, cronometru, notificări, Find my phone, prognoza meteo
Monitorizare: sport, ritm cardiac, respirație, oxigenare, stress, somn
Preț: 215 de lei
Dă nota ta înainte de a merge mai departe:
Impresii după testare
Deja celebra brățară Xiaomi a ajuns la generația a opta. Cred că am testat modelele astea de la generația a treia. Îmbunătățirile sunt vizibile și puternice. Senzorii folosiți sunt mai buni. Ecranul este tot mai bun și mai luminos. Funcțiile sunt tot mai multe. Dar nivelul de preț accesibil este păstrat în continuare. Este genul de produs care merită recomandat 100%.
Anul acesta brățara de fitness a primit un afișaj AMOLED de înaltă rezoluție, cu diagonala de 1,62 inch. Spun ei că este realizat în forma unei pistă de curse, este oval și este acoperit cu o sticlă rezistentă Corning Gorilla Glass 3. Cadrul este pentru prima dată metalic. Brățara smart vine echipată cu un chipset Apollo 4 Blue Lite și integrează o baterie de 190 mAh, care oferă o autonomie până la 16 zile de utilizare tipică, cu o singură încărcare. Se încarcă în aproape 1 oră, cu un cablu USB cu mufă specială pe care îl găsiți în cutie.
Fiind îndeosebi destinată celor care fac sport, dar nu au nevoie de ceva prea complicat sau mare la încheietură, brățara oferă peste 150 de moduri de sport și fitness. Pentru pasionații de alergare, „Pebble Mode” permite ca trackerul să fie atașat la șiretul pantofului, oferind date detaliate de alergare și evaluând postura corectă de alergare, pentru o performanță îmbunătățită. În plus, Xiaomi Smart Band 8 este echipată cu monitorizarea SpO2 și a ritmului cardiac pe tot parcursul zilei, monitorizarea somnului și chiar înregistrarea și predicția ciclului menstrual.
Pentru cei interesați, are și certificare de 5 atmosfere, deci poate fi folosit cu încredere la mare sau la piscină, ba chiar și la sesiunile de scufundări. Eu am folosit brățara în activitățile mele zilnice. În unele zile fac plimbări de 4-5 kilometri, în altele fac cardio, în funcție de timpul pe care îl am liber și în funcție de starea vremii. Acum am avut noroc cu multe zile senine, deci prefer plimbările. Însă nu las să treacă mai mult de trei zile fără cardio.
Brățara măsoară pașii, ritmul cardiac, nivelul de oxigenare și de stress. Evident, face analiza somnului, este bună și detaliată. De asemenea, îți trimite niște mesaje când ai atins niște praguri. Când faci noi recorduri personale. Când ajungi la 1 kilometru, când consumi caloriile planificate. Ceea ce te încurajează dacă ești pasionat de slăbit și fitness.
Aplicația Mi Fitness este foarte bună și mă bucur că pentru brățară este de ajuns o singură aplicație. Am testat alte produse, care au nevoie de instalarea a două sau chiar trei aplicații, ceea ce uneori poate fi complicat. De asemenea, mi-a plăcut modul de afișare clar al informațiilor, iar toate opțiunile sunt ușor de găsit, nu a trebuit să apelez la manual.
Am folosit ambele funcții: Find My Phone să fac telefonul să sune, când l-am uitat pe canapeaua din hol și nu îl vedeam. Dar și Find My Device să găsesc brățara. Îmi căzuse în debara când am căutat ceva. Prin cutiile cu vechituri, nu găseam un cablu de alimentare. Nu știu nici acum cum a căzut. Vedeam că este conectată la telefon, dar nu o găseam nicăieri. Funcția de găsire folosește motorul de vibrații al brățării, așa că la un moment dat am auzit de unde venea zgomot. Și am găsit-o destul de rapid.
Autonomia este excelentă. Oricine a testat un astfel de gadget smart știe că bateria devine stresantă. Nici nu apuci să te obișnuiești cu ea că trebuie scoasă și pusă la încărcat. Nu este cazul cu Xiaomi Smart Band 8. Gadgetul are o baterie relativ mare și o autonomie excelentă.
Ar merge o variantă cu ecran mai lat. Pentru că preia toate notificările de pe telefon, încearcă uneori să înghesuie textul pe ecranul relativ mic. Iar eu nu mai văd bine scrisul respectiv. Poate fi frustrant la un moment dat. Sau poate tăia din mesaj, dar să mărească fontul. Să fie lizibil. Însă ar fi mai bine să fie cu 0.5 inch mai lată și ar putea pune și o baterie un pic mai mare pentru a compensa. Nu cred că 35 de grame ar fi prea greu. Hai 40 de grame. Iar totul ar fi mai bine pentru cei cu vederea slabă.
Aplicația mobilă
De-a lungul timpului Xiaomi au avut mai multe aplicații de fitness. A fost Xiaomi Wear, care acum a devenit Mi Fitness, dar au avut și Mi Fit, care a devenit Zepp Life. Altă aplicație care este compatibilă cu banda. Datele din Zepp Life se pot aduce în Mi Fitness pentru o experiență completă. Cel puțin așa am înțeles, că experiența cea mai bună este în Mi Fitness. Eu am folosit această aplicație pentru Smart Band 8.
Cu Mi Fitness, utilizatorii își pot monitoriza antrenamentele, își pot mapa traseele și își pot atinge obiectivele de fitness. Aplicația ajută, de asemenea, utilizatorii să își gestioneze sănătatea personală prin monitorizarea unor indicatori importanți de sănătate, cum ar fi ritmul cardiac, somnul, stresul și energia pe parcursul zilei.
În plus, Mi Fitness oferă mai multe funcții, cum ar fi monitorizarea somnului. Se pot primi notificări, mesaje și poți vedea cine te apelează fără a verifica telefonul. Cu toate acestea, este important să rețineți că toate datele, rezultatele și sugestiile legate de sănătate furnizate de aplicație sunt doar pentru referință și nu sunt destinate în scopuri medicale. În aplicație ai totuși un tablou destul de clar privind activitatea fizică, stresul și odihna.
Concluzii
Xiaomi Smart Band 8 are toate funcțiile de sport și sănătate de care ai nevoie. Este rezistentă la apă și praf. Am văzut pe site-ul lor că există și brățări speciale care transformă banda într-un accesoriu premium. Unele de piele, altele de metal, altele care combină pielea și metalul. În orice caz, este tot ce ai nevoie pentru monitorizarea activității și a somnului, fără să fie ceva prea complicat sau un dispozitiv prea greu sau prea gros la mână. Este fix ce trebuie, iar prețul este foarte atractiv.