Xiaomi a înțeles ce impact poate avea descoperirea privind colectarea datelor și și-a actualizat răspunsul: va oferi clienților posibilitarea de a evita acest lucru în modul incognito. Următoarea actualizare pentru Mi Browser, dar și aplicațiile din Google Play Mi Browser Pro și Mint Browser vor oferi clienților posibilitatea de a opri colectarea datelor.

Conform blogului Xiaomi, actualizarea este deja disponibilă în China și probabil va fi lansată și internațional în următoarea perioadă. Actualizările pentru aplicațiile din Google Play depind de aprobarea specialiștilor Google, deci ar putea dura mai mult.

AplicațiileMi Broser și Mi Browser Pro sunt acum actualizate la versiunea v12.1.4, care permite utilizatorului să renunțe la colectarea de date. Aplicația Mint Browser ar trebui actualizată la versiunea 3.4.3 pentru a obține același efect.

O mică victorie pentru clienții Xiaomi, datele nu vor mai fi colectate doar în modul incognito, se pot opri de tot într-un mod nu tocmai intuitiv și ușor de urmat.

Cum se poate opri colectarea de date Xiaomi

Dacă sunteți fani Xiaomi și nu vreți să trimiteți date către compania chineză, acest lucru este posibil folosind un VPN și aplicația Pi Hole. Nu e tocmai ușor, dar dacă urmăriți pașii se poate configura sistemul. Încă nu am testat, doar am urmat indicațiile celor care au descoperit cazul ințial.

Pi Hole oferă un serviciu destinat blocării reclamelor. Merge doar pe sisteme de operare Linux, dar poate fi rulată în sistem virtual și pe PC sau Mac. Apoi setezi OpenVPN care să folosească Pi Hole drept server de DNS. De asemenea, există pentru Pi Hole un blacklist pentru servere Xiaomi. Cu alte cuvinte, scăpați și de reclamele nedorite fără a plăti abonamente premium, dar blocați și comunicațiile cu serverele Xiaomi. Sunt convis că pasionații dreptului la intimitate cunosc deja multe dintre lucrurile astea. Un server Linux poate fi configurat să gestioneze tot traficul de acasă, iar adăugarea Pi Hole ar trebui să fie extrem de simplă.

Găsiți aici cum vă conectați la OpenVPN pe dispozitivul cu Android.