Interesanta ideea, realizare ok, marketing perfect. Ceea ce reduce valoarea topului Zelist – un așa-zis clasament de bloguri din România – si face din proiect un cvasi-esec din punctul meu de vedere este lipsa de transparenta a metodei de clasificare, combinarea de bloguri singulare cu bloguri colective, alegerea – total subiectiva si aleatorie dupa opinia mea – a unor locuri super-bune pentru unele proiecte. Exemplu: ok, oricine pricepe de ce zoso e nr. 1, dar cum sa fie locul doi BookBlog?

Top Zelist clasament de bloguri

N-am nimic cu site-ul BookBlog, din contra, sunt un admirator. Dar cum sa fie pe doi în România?? Sau pagina lui Tudor Chirilă să fie în top bloguri? Nu mai zic ca pe mine ma oripileaza imens site-uri gen pitizpoanca, cocalari, manele si altele. Chit ca le faci la misto sau serios, tot o mizerie. Cum sa fie prezente in top?

E clar, majoritatea vor spune ca ma leg de Zelist pentru ca ies pe locul 2000 in top, iar blogul care il va prinde pe zoso din urma este pe locul 3.000 desi el sta cu mult mai bine. Sigur, aceste chestii m-au ambitionat sa scriu. Dar nu NUMAI din cauza asta am scris.

(!) Cel mai ieftin smartphone decent la review (!) Apasă play 😉

M-am obosit sa scriu pentru ca e nevoie de un proiect gen Zelist, este o idee buna, trebuie doar facut sa fie ok – nu zic perfect, nu zic sa redea EXACT blogosfera, nu va putea nimeni face asta. Dar ma astept sa redea corect – sa separe blogurile colective de blogurile de autor, site-urile de bloguri, forumurile de wordpress-uri si asa mai departe. Faceti top separat pentru cele colective. Rafinati sistemul pentru a reda influenta bloggerului.

Tratați piața așa cum vreți voi să fiți tratați de ceilalți din industrie: cu respect. Nu ștergeți pe jos cu cei care au clădit practic industria asta, doar din ambiție personală.

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected] și telefon 0769.066.003.