Astăzi este ziua Samsung, se lansează oficial noile Galaxy Note 5 și S6 Edge Plus, două terminale de top cu care sud-coreenii speră să schimbe trendul negativ de anul acesta. Avem eveniment și în România, iar eu am să vă scriu live, ca de obicei, de la astfel de evenimente.
Update: Prezentarea Galaxy S6 Edge Plus este aici. Note 5  este aici.

lansarea galaxy note 5 S6 edge plus

ads

Există un stream oficial Samsung și urmăresc de asemenea pe Verge.

Streamul oficial încă nu a început, așteptăm transmisia din New York. La 6.05 a început cu JK Shin pe scenă. El povestește despre istoria Galaxy, istoria Note și introducerea ecranului flexibil.

Lansarea oficială

Înainte de Note piața de smartphone era dominată de ecrane de 3.5 și 4 inch, iar pariul Samsung cu ecranul mare a avut succes. Șasiul terminalului a fost întărit pentru o rezistență mai mare. Note 5 are spatele curbat ca să stea mai bine în mână. Note 5 păstrează S-Pen, dar acum stylus-ul este mai solid, mai precis și a fost are un mecanism de click. Poți scrie pe ecranul închis atunci când ai idei.

Înainte de Note piața de smartphone era dominată de ecrane de 3.5 și 4 inch, iar pariul Samsung cu ecranul mare a avut succes.La Print screen acum capturează toată lista pînă la final, nu doar primul ecran. Are și o husă cu tastatură Qwerty pentru nostalgicii Blackberry.
Oficialii Samsung au anunțat deja lansarea unui nou smartwatch la IFA Berlin, pe 3 septembrie. O să fiu acolo să vă scriu 😉

Urmează o prezentare a lui Galaxy S6 Edge Plus.
Galaxy S6 Edge a fost un succes neașteptat, dar consumatorii căutatu în continuare un ecran mai mare, spun oficialii Samsung. Acum au îmbunătățit funcțiile, dar și design-ul, pentru S6 Edge Plus. Ecranul este mare, dar telefonul poate fi folosit cu o singură mână. Samsung compară S6 Edge Plus cu iPhone 6 Plus, apreciind că este mai compact și mai mic.

Samsung promite video streaming direct de pe noul telefon, pe Youtube. La S6 Edge Plus poți adăuga aplicații pe laterale – Apps Edge. Apeluri, contacte, mesaje sau jocuri pot fi direct pe laterală.
Samsung a adus 4GB de RAM pe noile modele smartphone, ambele. De asemenea, sunt terminale pregătite pentru toate versiunile LTE, care urmează să fie implementate de operatori, inclusiv Cat9. Camera foto este în centrul atenției, Samsung spune că a inclus cele mai bune tehnologii posibile, inclusiv filmare 4K. VDIS – stabilizare hardware și software pentru filmare.

Dincolo de Power Saving, Fast Charging și wireless charging, cei de la Samsung au inclus acum o tehnologie de încărcare rapidă fără fire. În două ore este full, iar pe viitor vor exista soluții de încărcare wireless peste tot. Au menționat de asemenea Starbucks și Ikea pentru proiectele lor de încărcare wireless. Pe viitor, încărcarea wireless va fi la fel de accesibilă ca rețelele WiFi. La cafenea, la restaurant, acasă sau la birou.
În SUA încep deja pre-comenzile, iar în magazinele din SUA și Canada vor fi telefoanele din 21 august. Nu avem prețurile oficiale.

Samsung Pay

Pe urmele Google sau Apple, cei de la Samsung lucrează la un sistem de plăți cu telefonul mobil, care să permită utilizatorilor să lase portofelul acasă. Note 5 și S6 Edge Plus sunt dptate cu o tehnologie nouă, care permite stocarea cardurilor tale și utilizarea lor la aproape orice POS, conform declarațiilor oficiale. Visa, Mastercard și American Express susțin sistemul ăsta, ca și multe alte bănci.
Sistemul perrmite de asemenea utilizarea de carduri de membru de la retaileri și producători. Toate pot fi stocate în memoria telefonului. Detaliile sunt protejate de Knox, tehnologia hardware care a fost recunoscută pentru securitate IT. Nu se transmit date și nu sunt stocate pe telefon la discreție.
Samsung Pay se lansează în 20 august în Coreea și în 28 septembrie în SUA. Au menționat Spania și UK ca următoarele lansări pentru sistemul de plată.

Oficialii Samsung au anunțat deja lansarea unui nou smartwatch la IFA Berlin, pe 3 septembrie. O să fiu acolo să vă scriu 😉