Forum Ce este USB Debugging (Depanarea USB) și cum activezi opțiunea pe telefon

#336212
Dan Dragomir
Keymaster

  Pentru a gestiona conectarea telefonului la PC aveți nevoie de USB Debugging activat. Pentru acesta trebuie activate Developer Options (Opțiuni de dezvoltator) care se găsesc din meniul Settings (Setări) al telefonului. Am scris un scurt tutorial despre USB Debugging și cum se activează pe telefon.

  În cazul în care sunteți posesorul unui telefon sau a unei tablete care rulează Android, pentru a face un upgrade, pentru a instala un rom custom sau pentru a face root este nevoie ca opțiunea USB Debugging (Depanare USB) să fie activată.

  Android settings USB Debugging

  Pasul 1: activează Developer Mode

  O să revin cu un tutorial mai avansat despre Developer Mode. Acum, ca să activezi depanarea USB (USB Debugging) trebuie să intri în meniul de Setări al telefonului. Este prezent cel puțin la versiunile 8, 9 și 10 ale Android în același loc. Poate arăta altfel, cu alte culori sau să fie tradusă în română, dar o găsiți sigur.

  Acolo cauți About Phone > Build Number (Numărul de construire). Pe această opțiune trebuie făcut click de mai multe ori consecutiv. La un moment dat o să zică că mai ai câteva click-uri până la activarea opțiunii. Apoi o să apară mesaj că ai activat opțiunea (detalii)

  După ce s-au activat opțiunile Developer, se activează USB Debugging dintre ele.

  Activează USB Debuging

  Modul USB Debugging este aproape totdeauna necesar unui utilizator Android. Funcția principală a acestui mod este de a facilita o conexiune între un dispozitiv Android și un computer cu Android SDK (Software Development Kit). Deci, acesta poate fi activat în Android după conectarea dispozitivului direct la un computer prin USB.

  După ce ați terminat de instalat Android SDK sau Android Studio pe computer, apoi conectați iar telefonul la USB pentru a descoperi toate funcțiile disponibile.

  Uneori, conexiunea nu poate avea loc pur și simplu pentru că telefonul este setat să se încarce doar pe USB. Atunci doar schimbați modul de conectare de la Încărcare la Transfer de poze sau Transfer de fișiere pentru a rezolva conexiunea. (detalii).

  Dacă există lucruri neclare sau aveți nevoie de ajutor pentru activa Developer Mode sau USB Debugging îmi puteți lăsa un comentariu mai jos și vă ajut cu mare plăcere.

  Video