Allview Alldro 2 mi-a ajuns la teste de vreo două săptămâni, doar că în perioada asta am avut multe teste și n-am apucat să scriu despre el. Nu vă gândiți repede la iPad sau Galaxy Tab, Alldro 2 este o tabletă, dar fără pretenții de „killer”. Allview Alldro 2 are dotări medii. Procesor la 1Ghz, Samsung Cortex A8, single-core, 512 MB de RAM, memorie internă de 4GB, ecran cu diagonala de 8 inchi cu proporția 4:3, rezoluție 800×600 pixeli,  conectivitate WiFi, senzor de mișcare și cameră pentru videocall. Folosește sistemul Android 2.2 – este posibil să vină un upgrade la Android 2.3. 

Allview Alldro 2
Allview Alldro 2

Allview Alldro 2

Tableta Allview nu este un gadget super-luxos, ultrasubțire sau foarte rapid. Este undeva la jumătatea drumului dintre e-reader și tableta multimedia completă. Design-ul este ok, tableta este subțire și stă bine în mână, este ușoară. Prețul este un atuu, dar sunt și multe probleme de semnalat.

Evident, nu are suport pentru Android Market. Tot n-am înțeles care e faza cu producătorii români și Android 3.0 – platforma e mult mai bună și oferă o experiență mai bună, plus acces la nenumărate aplicații. Dar să trecem mai departe.

Display-ul e bine ales, dar ecranul nu este full-touch. Tehnologia rezistivă are câteva probleme mari, una din ele fiind recunoașterea precisă a meniului pe care l-ai selectat. Pentru asta rămâne util un stylus, un creion digital cu care să foloseși mai rapid meniurile. Nu are în pachet.

ads
Allview Alldro 2 - arată ok, e ușoară
Allview Alldro 2 - arată ok, e ușoară

Tableta are slot de carduri, dar nu este SD, ci microSD. Nu poți transfera pozele de pe camera foto pe tabletă… Nu are o mufă USB, ci conector USB prin care poate fi legată la PC pentru tranfer de fișiere media. Are un conector HDMI, dar nu înțeleg exact ce-ai putea face cu el, să vezi filmele de pe tabletă pe un televizor? Care filme? Copiezi filme de pe PC pe tabletă și apoi le vezi prin HDMI pe televizor? Mă depășește 🙂

Allview Alldro 2 - browser
Allview Alldro 2 - browser

Tableta este perfectă pentru ebook reader, pentru jocuri video (deși nu merg perfect datorită ecranului), pentru aplicații de tip Office. Pentru a vizita site-urile favorite acolo unde există WiFi. Pentru a vedea ceva poze. Sau pentru Skype atunci când nu vrei să stai la PC/monitor/camera web, ci să rămâi pe fotoliu. Are deci o utilitate.

Allview Alldro 2 - AppsLib
Allview Alldro 2 - AppsLib

Magazinul de aplicații AppsLib nu mi-a mers deloc. ApplyStore necesită înregistrare, dar nu poți trece de ecranul respectiv. După completarea datelor spune doar că acest user există deja, nu treci mai departe. Mă rog, n-am reușit. Am luat aplicații Android 2.2 din Getjar.com. Dar unele aplicații nu au mers corect.

Concluzii

Tableta Allview nu este rea, este în mod clar o îmbunătățire fenomenală comparat cu prima versiune. De data asta chiar poți folosi tableta și este acceesibila ca pret.
Are nevoie de ecran Full Touch, de slot de carduri SD și de Android Market pentru a juca în liga superioară.

Galerie foto

[nggallery id=243]

Allview Alldro 2 video

Am apelat la o prezentare oficială doar să vedeți cum arată și cum se mișcă.