Pentru că am scris la un moment dat că mi-a plăcut camera foto BenQ GH700, un bridge cu mega-zoom foarte accesibil, cei de la companie s-au gândit să îmi trimită și aparatul la teste. Mulțumesc!
Camera foto are un preț de 800-900 de lei și oferă cam tot ce vrei de la un aparat digital la ora actuală, inclusiv filmare Full HD. Zeci de moduri de lucru, fotografie de noapte, zoom optic 21x – totul la o fracțiune din prețul unui aparat digital realizat de liderii industriei. Pentru cei care nu au veleități de artiști sau nu vor să riște cumpărând un produs second hand, cred că este o alegere înțeleaptă.

BenQ GH700
BenQ GH700

 

BenQ GH700

BenQ au devenit cunoscuți pe piață tocmai datorită soluțiilor accesibile, dar de bună calitate pe care le oferă. Și eu când am avut de cumpărat primul aparat compact, prin 2003, tot un BenQ mi-am luat datorită prețului. Așa că nu mi-e o marcă complet necunoscută.

BenQ GH700 este un aparat foto ok. Probabil că un fotograf talentat ar face poze excelente cu el, are o mulțime de setări manuale. Senzorul este CMOS de 16 megapixeli, back-side illuminated pentru fotografii pe lumină redusă. Obiectivul nu este rău deloc. Face poze macro de la 1 centimetru distanță, dar poți folosi și zoom-ul optic 21x pentru diverse fotografii de călătorie. Știe să facă poze noaptea, dar știe de asemenea să facă rafală de 10 cadre. Poate face fotografii de sport sau chiar 30 de cadre pe secundă. Are tehnologie HDR care compensează zonele luminate sau întunecate pentru fotografii perfecte.

ads

Filmare 1080p

Ca și la celelalte camere foto compacte de ultimă generație, cele mai multe îmbunătățiri sunt la modul de filmare. Full HD 1080p, 60 de cadre pe secundă, zoom în timpul filmării, tehnologie care micșorează zgomotele de fundal – vântul de exemplu.

Funcționează cu patru baterii normale sau puteți lua acumulatori obișnuiți. Are bliț integrat destul de ok.

L-am găsit la 899 lei la eMAG, dar nu este pe stoc. Există însă în ofertă fratele mai mic, BenQ GH600, la 699 lei.

Galerie foto

Spre final sunt și niște poze făcute cu el, ceva macro, un peisaj și ceva cu zoom 21X.

[nggallery id=294]