Canon Ixus 310 HS mi-a lăsat o impresie foarte bună deși este un aparat foto compact scump. Citisem despre tehnologia nouă HS System de la Canon, care permite realizarea de poze mai bune în condiții de lumină slabă. Credeam că este o chestie de marketing, dar s-a dovedit chiar bună. De asemenea, am început cu stângul crezând sincer că aparatul foto compact este depășit. Acum ai cameră foto la smartphone, ai aparate digitale mai avansate, DSLR, Micro Four Thirds, mirrorless… Greșit. Am să vă povestesc mai jos de ce.
La Canon Ixus 310 HS m-a impresionat extrem modul de filmare slow motion. Este genial.

Canon Ixus 310 HS
Canon Ixus 310 HS

În plimbarea de la Londra, am pornit la drum cu un astfel de aparat foto avansat și cu iPhone în buznar. Camera foto Micro 4/3 a ținut cam 190 de poze și vreo câteva filmulețe. Apoi bateria a cedat și s-a închis. Ploua, pozele cu iPhone sunt întunecate complet. Da, într-adevăr puteam filma ok cu telefonul. Dar pentru poze am scos din rucsac Canon Ixus 310 HS. Iar fotografiile au ieșit foarte bune.

Canon Ixus 310 HS

Aparatul foto este compact și ușor, îl „uiți” în geantă. Pe de altă parte, optica specială, zoomul optic 4,4X și tehnologiile de stabilizare și corectare a imaginilor îl fac foarte util. Știu, este scump: 1,399 lei la eMAG. La banii ăștia iei un smartphone, mai pui ceva și cumperi o cameră mare și posibil mai performantă. Dar pentru vacanță sau pentru delegație, Ixus 310 HS este perfect.

Senzorul este de 12,1 megapixeli cu HS System, ecranul full touch cu diagonala de 3,2 inchi este ușor de utilizat, meniurile sunt mereu la îndemână. Sunt multe moduri creative care te ajută atunci când pozezi. Fotografiile de noapte, cu camera ținută în mână, au ieșit foarte bine. Procesează mai mult, dar ca și calitate sunt foarte bune. Filmele sunt excelente, Full HD 1080p. Include tehnologii precum Smart Auto, burst cu 8,2 cadre pe secundă, mod Fish Eye sau intensificarea culorilor, miniatură sau noul Movie Digest – filmează câteva secunde și apoi face poză pentru o „amintire” perfectă.

ads

Pe o scară de la 0 la 10 i-aș da camereri un 8,5. E bună, peste medie. Slow Motion am filmat cu copiii alergând, repet, este genial, ca la Discovery… O să mă gândesc cum aș putea implementa Slow Motion la review-uri de gadgeturi, cred că ar fi interesant.

Galerie foto

[nggallery id=270]

Concluzii

Canon Ixus 310 HS este o cameră foto compactă scumpă. Totuși, pentru unii utilizatori, chiar dacă au deja un DSLR sau alt aparat foto avansat, Ixus 310 HS este un backup decent. Merită luat.