Am avut ocazia să testez căștile Bluetooth stereo cu handsfree încorport Avantree Hive, care mi-au lăsat o impresie excelentă din punct de vedere al calității sunetului și au de asemenea un preț foarte bun. Sunt realizate din materiale bune, au un design ok, funcționează foarte bine. Pentru cei care nu au răbdare să le încarce și să le utilizeze fără fire, căștile au și propriul fir inclus în pachet. Am testat multe modele de căști în ultima perioadă și vă spun, dacă vă place muzica acustică sunt de nota zece.

Casti Bluetooth Avantree Hive
Casti Bluetooth Avantree Hive

 

Căști Avantree Hive

Avantree este un brand al companiei Avantronics din Shenzen, una din companiile cu experiență mare în domeniul audio. Tot testând și prezentând căști în ultima perioadă m-am obișnuit cu problemele pe care le au marile branduri și cu diversele setări pe care trebuie să le faci pentru a auzi corect. Am deschis pachetul Avantree cu reținere, având în vedere că fusesem dezamăgit de un mare producător de căști Bluetooth și handsfree, dar la care am testat eu probabil un produs slab. Sau provenind dintr-un lot defect. Așa că de-aia spun că Avantree a fost o surpriză plăcută. Calitatea audio a fost foarte bună și de asemenea au funcționat din prima, cu singura observație că pentru pairing trebuia apăsat alt buton decât cel prezentat în manual.

M-a impresionat calitataea audio deși am testat în ultima perioadă numai căști brand-name – Philips, Beats, JVC, Ferrari, Sony, Panasonic, Nokia, Plantronics. Au probabil amplificator încorporat și este foarte bine setat pentru muzică. De asemenea sunt primele căști pe care le testez și funcționează perfect la partea de hands-free, fără probleme.

Design-ul este ok, sunt modele și modele, pot să zic că îmi place și s-au dovedit confortabile.

Avantree Hive - butoane
Avantree Hive – butoane

Pro și contra Avantree Hive

Mi-a plăcut foarte mult:
– calitatea sunetului stereo – clar și cu bass puternic;
– design-ul și materialele folosite;
– funcționarea fără bug-uri și nesincronizări;
– hands-free-ul încorporat;
– prețul final al căștilor;
– faptul că includ fir pentru cei care vor să asculte muzică;

Rămâne de discutat:
– faptul că trebuie să încarci regulat acumulatorul – dacă vrei să le utilizezi fără fire;

Alte detalii suplimentare

După ce HTC One S a făcut buf și nu mai merge, n-am mai avut alt model cu tehnologii audio avansate cu care să testez căștile. Le-am “împerecheat” cu Xperia Z, cu Android-ul dual-SIM pe care îl testez, cu laptopul Asus și cu fir le-am folosit la iPod. Bateria ține 18 ore, deci poți pleca liniștit cu ele la muncă și le mai pui la încărcat seara când ajungi la computerul de acasă. Tehnologia Bluetooth încorporată este v2.1 cu EDR, A2DP, stereo. Datorită ei se conectează cu o gamă foarte largă de terminale. Iar datorită mufei de 3,5 mm se pot conecta cu diverse fire dacă nu vă place cel inclus în cutie este roșu.

Mie personal îmi prind bine în mașină, unde am nevoie de un hands-free și pot asculta și muzică. Dar și când sunt pe drum.

Difuzoarele au 40mm și sunt cu magnet de neodim, care sigur contribuie la calitatea audio ridicată. Se încarcă complet în aproximativ 3 ore, iar în stand-by rezistă o săptămână, deci, dacă nu le-ați folosit, le puteți lăsa pe birou (pe Off) și le găsiți gata de treabă peste câteva zile.

Butoanele de control sunt ok, bine poziționate, după ce te obișnuiești cu ele. Greutatea lor este de 180 de grame, foarte ok.

Bluetooth pairing - Xperia Z
Bluetooth pairing – Xperia Z

Concluzie

Avantree Hive sunt căști foarte ok și au un preț foarte bun. Mi-au plăcut mult și cred că merită banii. La nivelul ăsta de preț chiar nu au competiție.

Galerie foto

Prezentare video