Am tot promis că scriu câteva impresii despre serviciul IPTV lansat de Romtelecom, respectiv Dolce Interactiv. Personal îmi plac mai multe funcţii oferite de acest serviciu, n-am avut probleme de utilizare, iar pentru televizoarele cu diagonală foarte mare cred că este printre puţinele servicii TV care permite o vizionare corectă a imaginilor.

Dolce Interactiv

Pentru a beneficia de acest serviciu, trebuie să ai deja telefon de la Romtelecom – să fii în zona de acoperie – dar în zona unde este disponibil din punct de vedere tehnic acest serviciu. Oamenii de la tehnic mi-au schimbat modem-ul cu unul mai performant (vezi foto mai jos). De asemenea este nevoie de un echipament suplimentar, un set-top-box care permite accesul la serviciul de televiziune.

Îmi place că se vede bine şi că lista de canale TV creşte continuu. La început nu aveam Discovery şi Animal Planet, acum au apărut toate. Acum lipsesc National Geographic sau CinemaStar – ActionStar, dar cred că vor fi adăugate în curând. Îmi plac canalele HD şi sunt convins că această tehnologie va deveni un standard extrem de rapid. Se vede cu mult mai bine…

Îmi place sistemul de înregistrare pentru emisiuni şi cred că va deveni din ce în ce mai popular, pe măsură ce oamenii au tot mai puţin timp la dispoziţie ca să vadă în direct emisiunile / programele / meciurile sau filmele favorite. Cred sincer că accesul on demand la emisiuni şi filme va defini următoarea perioadă.

Sper ca posturile TV, serviciile de transmisie şi producătorii de echipamente să includă cât mai rapid tehnologiile precum HD şi 3D ca un adevărat standard. Vizionarea este impresionantă, filmele sunt cu adevărat altfel, ajungi să îţi pară rău când ai ajuns la final.

Da, divertismentul se schimbă, televizorul nu va mai fi niciodată la fel!

[nggallery id=88]
Nu am testat încă sistemul de acces la filme, dar promit să o fac şi să revin cu detalii.