Update: am reușit să fac tragerea la sorți, detalii aici.

Doogee Y100 Pro este primul smartphone care vine la review direct din China, îl am la teste de la Gearbest, iar responsabilii companiei m-au anunțat că oferă modelul ca premiu pentru un comentator (detalii mai jos). Producătorii din China au modele din ce în ce mai bune – în fond toate telefoanele sunt făcute, de fapt, în China. Dar există modele cu preț foarte bun, care oferă o experiență decentă de utilizare. O să vă prezint câteva dintre ele, pe măsură ce ajung la mine.

Doogee Y100 Pro
Doogee Y100 Pro

 

Pro și contra Doogee Y100 Pro

Acest smartphone are ca atuuri principale:
– prețul foarte foarte accesibil, acum este 110 dolari la promoție;
– terminal 4G LTE;
– dotări și performanțe decente;
– design ok și materiale bune;
– dual-SIM și slot de carduri microSD;
– husă de protecție din plastic în cutie;
– cameră foto de 13 megapixeli, senzor Sony;
– Android 5.1;

Rămâne de discutat:
– nu are limba română, manual în limba română;
– la preț se adaugă taxe vamale și de transport;
– transportul din China poate dura mai mult;
– în caz de probleme trebuie să-l trimiți înapoi în China și să aștepți;

Doogee Valencia 2 Y100 Pro

Numele complet este GearbestDoogee Valencia 2 Y100 Pro, este un terminal de nivel mediu, nu un competitor pentru vârfurile de gamă. Totuși, nu are dotări rele deloc. Ecranul este de 5 inch, rezoluție 720p (1280×720 pixeli), acoperit cu Gorilla Glass. Procesorul este quad-core, Mediatek MT6735P la 1.0 GHz, are 2GB de RAM și 16GB de stocare internă, dar are și slot de carduri de memorie integrat. Acceleratorul grafic este Mali T720, performanțele sunt ok. Doogee Y100 are camera de 13 megalixeli și cea frontală de 8 megapixeli pentru poze selfie. Platforma este Android 5.1 și are o interfață modificată foarte puțin. Bateria integrată este de 1.800 mAh, cam modest după părerea mea. Mai ales pentru un dual-SIM.

Nu am mai testat produse Doogee până acum, dar am încercat să văd dacă există plângeri legate de acest brand sau probleme cu acest model. N-am găsit decât probleme comune, unele care se pot rezolva, altele de mers la service. Nu am găsit probleme deosebite sau potențiale fraude. Dacă auziți ceva de gen, aștept detalii.

Dogee Y100 Pro este pentru copii și tineri, cei care sunt în general la primul sau al doilea smartphone. Care se descurcă cu Android, dar vor un smartphone Android nu foarte scump. Telefonul are Google Play instalat și oferă toate funcțiile de care aveți nevoie. Scorul în Antutu, cel mai popular test de performanță, a fost de circa 20.000 de puncte. Cam 1/3 din performanțele modelelor de top Samsung, cam jumătate din performanța unui model de top HTC sau Lenovo. Da, pentru cei pasionați de jocuri video și care folosesc aplicații intensive, nu este un scor bun. Dar pe de altă parte nu cumpărăm totdeauna telefoane după criterii de performanță.

Am folosit de asemenea un test de performanță pentru smartphone care nu a fost actualizat din 2012. Are scorurile de atunci, modele de top din acel an. Aici ieste foarte bine, bate toate modelele, are o performanță de două ori mai mare decât cel mai performant, HTC One X. De-asta este mai profitabil să cumperi ceva nou comparat cu un model flagship de acum 3 ani. Chiar dacă a fost bine păstrat și întreținut, chiar dacă e sigilat de exemplu, un produs de acum trei ani va fi dezamăgitor ca experiență, comparat cu unul nou.

Toate aplicațiile au mers ok și testele de performanță s-au desfășurat fără erori și restartări. Nu am reușit să blochez softul și nici nu s-a încins prea tare. Părerea mea este că avem un terminal cu preț bun și atât. Da, nu este pentru cei pretențioși, dar pentru cei atenți la cheltuieli își va face sigur treaba.

Pentru tehnologia 4G / LTE au ales standardul FDD, deci din păcate nu este compatibil cu oferta RCS RDS / Digi Mobil (TDD).

Concurs!

Puteți câștiga un smartphone Dogee Y100 Pro de la Gearbest lăsând un comentariu la acest articol. Pentru a intra în tragerea la sorți, trebuie să răspundeți la AMBELE întrebări:
– credeți că e ok să cumperi ceva direct din China?
– ați cumpăra produsul unui brand necunoscut precum Doogee?

Acest concurs este activ pînă pe data de 18 noiembrie 2015, când ne revedem aici pentru a afla câștigătorul !

Premiu oferit pentru cititori de magazinul online chinez Gearbest.

Video


Galerie foto