Una dintre primele mișcări obligatorii după instalarea sistemului de operare sau atunci când vine vreun laptop nou la teste este download de WinRAR, FTPzilla, IrfanView și alte asemenea. A folosi WinRAR a devenit un fel de standard, așa cum pentru documente, tabele și prezentări grafice folosesc Open Office. Totuși – nu îmi amintesc exact unde am găsit prima oară – 7zip este de departe un soft de arhivare / extragere mult mai rapid și mai bun decât WinRAR. Iar acest lucru devine “un trend”. Acum descarc automat 7zip în loc de WinRAR și nici nu mai gândesc să revin înapoi.

WinRAR este doar versiune de trial și trebuie plătit. Poți face download la WinRAR aici.

7zip este o soluție de arhivare / dezarhivare open source. Recunoaște toate formatele cunoscute – zip, gzip, rar, iso, arj si altele. Am testat WinRAR și 7zip pe Windows XP &  Windows Vista. Câștigă de la distanță 7zip și este și gratis.

Concurs! Dai subscribe și câștigi. Apasă play:

Poți descărca 7zip de aici.

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected] și telefon 0769.066.003.