E-Boda Revo R90 m-a impresionat de când am scos-o din cutie, are un design aparte și experiența de utilizare nu m-a dezamăgit. Tableta a ajuns la mine via DBOPeople, m-am jucat cu ea câteva zile și o pot recomanda. Arată bine, se mișcă bine și are un preț foarte ok.

E-Boda Revo R90
E-Boda Revo R90

Pro și contra E-Boda Revo R90

Mi-a plăcut foarte mult:
– design-ul general, carcasa metalică, finisajele care nu sunt de produs ieftin;
– experiența de utilizare Android, fără bug-uri, fără lag, totul ok;
– la prețul ăsta este un produs chiar performant;
– include modem 3G (la noi în magazine apare doar versiunea WiFi!!);

Rămân de discutat:
– are 1 GB de RAM;
– ecran 1024×768 pixeli;
– autonomie destul de mică;
– fiabilitatea rămâne de văzut;

Design și experiență

Una din cele mai mari surprize ale acestui model este carcasa din aluminiu, finisajele sunt foarte bine realizate, iar ecranul are culori bune, părea ok până când am văzut specificațiile. Tableta are un ecran de 7,85 inch, o dimensiune bună pentru portabilitate, procesor quad-core, Cortex-A7 la 1 GHz, 1GB de RAM și accelerator grafic PowerVR SGX544 MP2. Ecranul are rezoluția mediocră 124×768 și are tehnologie touch în 5 puncte, dar este un IPS și culorile sunt bune, se vede în general bine, inclusiv fotografii, filme, jocuri. Să nu uităm că este un dispozitiv de 550 de lei.

ads
E-Boda Revo R90
E-Boda Revo R90

E-Boda Revo R90 este o tabletă buget, pentru cei care nu au 1000 de lei, bani la care ar găsi tablete cu adevărat performante. Tocmai pentru acest public consider că este un model potrivit. Pentru cei care caută tablete la sub 600 de lei și nu vor un second-hand care s-ar putea dovedi o alegere riscantă din multe puncte de vedere. Multe produse, chiar cele de top, au carcase din plastic, mai ales plasticul lucios care reflectă orice sursă de lumină. De-asta m-am mirat când am scos din cutie tableta.

Au ales Android 4.2, care este o versiune destul de otimizată și stabilă. Interfața etste simplă și ușor de utilizat, neavând elemente grafice complexe se mișcă foarte rapid și nu există lag. Aveți preinstalate o serie de aplicații utile, dar puteți accesa orice aplicație compatibilă din Google Play.

Mi-au mers toate jocurile testate și de asemenea am rulat un test de performanță, absolut de curiozitate, iar rezultatele au fost bune.

E-Boda Revo R90
E-Boda Revo R90 – benchmark

Nu este în topul performanței, dar nici nu tinde spre zero ca multe alte produse ieftine. Are cameră foto de 2 megapixeli pe spate, iar pe ecran, pentru apeluri video și chat are o cameră VGA. Autonomia nu este mai mare de 5 ore, dar o baterie mai mare ar fi făcut tableta mult mai grea și mai groasă, ceea ce ar fi dăunat practic experienței de utilizare. Luați o baterie externă și s-a rezolvat problema autonomiei 🙂

Concluzii

E-Boda Revo R90 nu este o tabletă de top sau un dispozitiv multimedia pentru oameni de afaceri. Să fim realiști, este o tabletă ieftină, pentru cei care nu au buget și nu au așteptări foarte mari. Totuși, carcasa metalică, ecranul bun și performanța decentă o recomandă. Experiența cu ea a fost foarte plăcută și nu am avut probleme ca în alte teste cu dispozitive E-Boda. Pot recomanda tableta? Da, dar numai dacă vreți ceva ieftin, pentru copii mai ales. Pentru că în cazul tabletelor există mereu riscul ca juniorul să dea cu ele de pământ, fie din greșeală, fie din frustrarea provocată de jocuri video. Atunci chiar nu merită să dai banii pe un produs scump, iar o tabletă de 200 de lei nu va face față niciodată la jocuri.
Căutați o tabletă ieftină ok? Asta are un preț foarte ok.

Galerie foto