Am avut ocazia să testez iar un proiector digital Epson (mulțumesc!), iar produsul nu dezamăgește la absolut niciun capitol – conectare, utilizare, imagine. Spre deosebire de multe alte produse, proiectorul Epson a reușit și să se conecteze automat la PC, la player și la receiverul Dolce și a fost extrem de ușor să îl setez și să îl folosesc. Iar imaginea are o diagonală extrem de mare și o calitate peste medie. Am putut viziona imaginile și ziua, pe lumină.

Epson EH-TW450 – test drive

Mi-a plăcut faptul că proiectorul este foarte compact și ușor, are în cutie și o geantă specială, fiind astfel foarte ușor de luat pe drum. În total are circa 2,3 kilograme, e la fel de ușor precum un laptop.

Epson EH-TW450 – geanta

De asemenea, nu are nevoie de prea mult loc pe birou sau în living. Doar de o priză și de un perete gol. Evident, se vede mai bine pe un ecran special sau pe un perete alb – neted. Dar mie mi s-a părut suficient de clar și așa. Pe seară, când lumina de afară scade, nu se mai observă nici măcar calciul de pe perete. Culorile mi s-au părut foarte bune, iar imaginea corectă, fără deformări.

Epson EH-TW450 – mufe de conectare

Proiectorul are rezoluție HD (1280×720 pixeli), luminozitate 2500 și contrast real 3000:1. Imaginea este panoramică (16:9) special pentru filme și jocuri.

Epson EH-TW450 – frontal

În cadrul campaniei de promovare, Epson spune că EH-TW450 este un proiector pentru pasionații de jocuri video. Din păcate n-am avut timp de StarCraft 2 zilele astea. Dar pentru filme și desene animate, mi s-a părut foarte bun. Dacă n-ai avut un televizor de mari dimensiuni acasă – iar prin mare înțeleg peste 50 de inchi – atunci proiectorul digital o să ți se pară genial. Imaginea e mare și e perfect optimizată, parcă ai avea propriul cinematograf.

Filmul de promovare are ca erou principal un gamer, pasionat de un joc de Playstation și care folosește proiectorul indiferent unde se duce.


Filmul este de pe Engadget